Algemene tips

U kunt online gemakkelijk een alles in 1 pakket bestellen voor internet, bellen en telefonie. Als u dit online gaat doen is het handig als u onderstaande tips doorneemt:

Kies wat bij u past
Bedenk van tevoren goed wat voor u belangrijk is in een alles in 1 pakket. Wilt u snel internet, heel veel HD zenders of juist heel voordelig bellen? Dit maakt het voor u makkelijker om de verschillende pakketten te vergelijken. Bij alle pakketten is het mogelijk om deze uit te breiden met allerlei extra diensten. Deze kunnen aantrekkelijk zijn, maar denk hier even goed over na. Anders kost het u wel elke maand geld, maar maakt u er (bijna) geen gebruik van. Dat zou zonde zijn.

Eenmalige kosten versus maandbedrag
Kijkt u goed naar de eventuele eenmalige kosten die uw nieuwe aanbieder in rekening brengt. Sommige aanbieders rekenen wat eenmalige kosten maar rekenen vervolgens een aantrekkelijk lager maandbedrag. Kijkt u daarom naar welke maandlasten u kunt dragen en maak een verstandige keuze.

1 jaar of 2 jaar?
Wilt u vaak kunnen profiteren van een aantrekkelijke aanbieding, zoals enkele maanden een lager abonnementstarief of een iPad of andere tablet cadeau? Overweegt u dan om misschien een 1-jarig contract af te sluiten. Dan kunt u over 1 jaar de verschillende aanbieders weer vergelijken en profiteren van nieuwe acties.

Beveiligd online bestelproces
De bestelprocedure dient te worden gedaan in een ‘https-omgeving’. Dit is een beveiligde verbinding met de aanbieder waar u het alles in 1 pakket wilt gaan afnemen. U vindt de https:// terug voor de url in plaats van http://

Wilt u weten hoe het bestelproces eruit ziet? Wij hebben dit voor u stap voor stap bekeken voor CanalDigitaal, KPN, Online.nl, Scarlet, Tele2, Telfort, UPC en Ziggo.

7 kalenderdagen bedenktijd
Als u met een aanbieder van een alles in 1 pakket een overeenkomst op afstand heeft afgesloten (bijvoorbeeld via internet), dan heeft u volgens artikel 7:46d van het Burgerlijk Wetboek na ontvangst van de bevestigingsbrief van de overeenkomst nog 7 werkdagen bedenktijd. In deze periode van 7 werkdagen kunt u de overeenkomst nog kosteloos ongedaan maken. Dit kan meestal per post of per e-mail. U kunt hiervoor het beste contact opnemen met de klantenservice van de aanbieder.

Lees de algemene voorwaarden
De algemene voorwaarden zijn niet het meest leuk om te lezen en zijn vaak vanuit juridisch oogpunt opgesteld. De inhoud ervan is echter wel bindend voor uw nieuwe contract. Kruis daarom het vakje ervan niet zomaar aan, maar lees de algemene voorwaarden toch even door. Het kost u waarschijnlijk 5 minuutjes, maar kan u later een hoop problemen schelen.

Heeft u alle tips gelezen? 
Vergelijk de verschillende aanbieders en kies wat bij u past.