Overstappen

Er zijn verschillende redenen waarom u over kunt of moet stappen naar een nieuwe aanbieder van een alles in 1 pakket. Is uw huidige abonnement te duur? Bent u verhuisd? Of bent u niet meer tevreden over uw huidige pakket of aanbieder? Dan helpen wij u graag om de juiste keuze te maken voor een nieuw alles in 1 pakket. Zo kiest u wat er bij u past en bent u niet te duur uit.

Is uw huidige contract al afgelopen?
Als u wilt gaan overstappen van uw huidige aanbieder naar een nieuwe dan moet u zoals dat heet contractvrij zijn. Het is dan ook verstandig om eerst uw huidige contract te controleren voordat u een nieuwe afsluit. Als uw huidige contract nog niet aan zijn einde is dan is het verstandig om uw nieuwe contract pas in te laten gaan 1 dag nadat uw oude contract verloopt. Hierdoor krijgt u niet onnodig hoge kosten (zoals een afkoopsom voor contractbreuk) en zit u ook geen dag zonder televisie, internet en telefonie. U kunt de eerste dag van uw nieuwe contract altijd aangeven tijdens het bestellen.

Overstapservice
Als u gaat overstappen met uw alles in 1 pakket dan helpt u nieuwe aanbieder u graag met overstappen, dit noemen zij over het algemeen ‘de overstapservice’. In het bestelformulier van alle aanbieders kunt u aangeven of u hier gebruik van wilt maken. U hoeft dan niet zelf een brief te sturen naar uw oude aanbieder om uw abonnement op te zeggen. Zorg er wel voor dat u tijdens het afsluiten van het nieuwe contract uw gegevens van uw oude contract bij de hand heeft. U moet deze namelijk doorgeven aan uw nieuwe aanbieder.

Zelf opzeggen
Wilt u liever zelf het opzeggen regelen? Dan kunt u eenvoudig gebruik maken van onze voorbeeldbrief. Het is verstandig om deze brief aangetekend te versturen om eventuele problemen met uw oude aanbieder te voorkomen.

Kies wat bij u past
Heeft u doorgelezen hoe het overstappen werkt? Vergelijk dan nu de verschillende aanbieders en kies wat bij u past. Wilt u een nieuw alles in 1 pakket gaan bestellen? Dan kunt gemakkelijk zien welke stappen u allemaal in het bestelproces kunt verwachten.