Wat is een interactieve HD recorder?

Heeft u wel eens van een interactieve HD recorder gehoord, maar wilt u wel eens weten wat u er allemaal mee kunt? Dan bent u op deze pagina op de juiste plek terecht gekomen.

interactieve-hd-recorderIn het kort: met een interactieve HD recorder is het natuurlijk mogelijk om televisie te kijken. Maar met een interactieve HD recorder kunt u meer. U kijkt namelijk uw televisieprogramma’s in HD (high definition), maar u kunt ook opnemen, live pauzeren en op elk moment van de week bekijken zonder dat u deze van tevoren heeft opgenomen.

Wilt u meer weten? Lees dan hieronder verder. Zoekt u een alles in 1 pakket met een interactieve HD recorder. Dan kunt u o.a. terecht bij KPN, Telfort, Tele2.

Programma’s opnemen
Nog niet al te lang geleden moest u programma’s opnemen met een videorecorder of kon u een programma branden op een DVD en deze vervolgens terugkijken. Maar met een interactieve HD recorder hoeft dat allemaal niet meer. Deze recorder heeft namelijk een grote harde schijf. De grote van de harde schijf kan verschillen, maar gemiddeld heeft deze een capaciteit van 500 GB. Videobanden en DVD’s zijn hierdoor helemaal verleden tijd. Met de interactieve HD recorder verliest u geen kwaliteit bij het opnemen. De opnames die u later terug kunt kijken zijn hierdoor net zo scherp als bij het live tv kijken. De recorder is daarbij ook voorzien van een interne televisiegids. Vanuit deze televisiegids kunt u met één druk op de knop een programma opnemen. Zo hoeft u geen tijden of iets dergelijks in te stellen. Makkelijk toch?

TV pauzeren
Met de interactieve TV recorder kunt u met één druk op de knop het televisieprogramma pauzeren dat u aan het kijken bent. Handig als u bijvoorbeeld wordt gebeld als het net spannend is op tv. Als u klaar bent met bellen kunt u de uitzending vervolgen. Zo heeft u geen minuut gemist. De reclames kunt u daarna uiteraard weer makkelijk doorspoelen. Zo wint u weer wat tijd terug.

TV kijken en opnemen tegelijk
U kunt uiteraard gewoon naar een andere zender kijken terwijl u iets aan het opnemen bent. Het is hiervoor wel belangrijk dat uw interactieve HD recorder beschikt over een ‘twin tuner’. Bijna alle interactieve HD recorders beschikken hier tegenwoordig over. De volgende aanbieders bieden dit sowieso aan: KPN, Telfort en XS4ALL.

Installeren
Een interactieve HD recorder is eenvoudig om te installeren. Alle aanbieders leveren een installatiehandleiding mee die u de weg wijzen. Mocht het toch niet lukken, dan kunt u altijd bellen met uw aanbieder. Indien nodig komt er zelfs een monteur langs. Let hierbij wel op dat uw aanbieder voor deze monteur kosten in rekening kan brengen. Vraag hier naar als u een monteur laat komen van tevoren.

Kortom, televisie kijken met een interactieve HD recorder is de nieuwe standaard van televisie kijken en biedt u veel gemak. Zo bekijkt u de programma’s wanneer het u uitkomt.