Wat is Interactieve TV?

Verschillende aanbieders van alles in 1 pakketten of 2 in 1 pakketten bieden interactieve TV aan. Dit zijn onder andere KPN, Tele2, Telfort,en Ziggo. Maar wat is interactieve TV nu eigenlijk? We proberen het u hier uit te leggen.

interactieve televisieOveral in huis TV kijken
Als u Interactieve TV heeft dan kunt u overal in huis televisie kijken. Naast uw televisie kunt u kijken op uw laptop, tablet en smartphone. Dit kan allemaal draadloos en mobiel. Alle apparaten staan met elkaar in verbinding. Dit maakt het mogelijk dat als u bijvoorbeeld online een film besteld in de videotheek dat u deze op alle tv’s en mobiele apparaten kunt bekijken. Ook kunt u hierdoor een deel van de film beneden op de bank kijken voor de televisie en vervolgens verkassen naar uw bed en dan verder kijken op uw tablet.

Televisieprogramma’s opnemen
Door gebruik te maken van de opneemfunctie van interactieve tv kunt u tot wel 200 uur aan programma’s, films en series opnemen. Zo hoeft u nooit meer iets te missen. Wat u heeft opgenomen kunt u eenvoudig terugkijken op een moment dat het u uitkomt.

Doordat interactieve TV gebruik maakt van internet en de verschillende TV’s in uw huis hierdoor met elkaar verbonden zijn is het ook mogelijk om bijvoorbeeld het programma dat u heeft opgenomen in de huiskamer op uw TV vervolgens terug te kijken in de TV op de slaapkamer. Als u meerdere TV’s heeft is de opneemfunctie ideaal.

Zijn er toevallig 2 leuke films of tv programma’s op hetzelfde moment die u wilt opnemen? Geen probleem. Ook dat kan met interactieve TV.

Het komt vast wel eens voor dat u vergeten bent om een opname in te stellen. Dit is geen enkel probleem. U kunt ook buitenshuis de programmagids bekijken en een programma opnemen. Dit kunt u doen vanaf uw laptop, tablet en uw smartphone.

Programma gemist?
Als u vergeten bent om een programma op te nemen is er nog steeds geen reden tot paniek. Met interactieve TV heeft u de mogelijkheid om een selectie van recent uitgezonden programma’s terug te kijken. Deze functie heet ‘programma gemist’. U kunt hiermee programma’s terug kijken van de afgelopen 2 dagen. Dit is niet voor alle zenders helemaal gratis. Voor Nederland 1, Nederland 2 en Nederland 3 is dit wel gratis. Voor de commerciële zenders betaalt u in sommige gevallen een kleine vergoeding. Uiteraard is programma gemist beschikbaar op uw televisie, laptop, tablet en smartphone.

Live pauzeren
Zit u net lekker tv te kijken en belt er even iemand aan of wordt u gebeld op uw telefoon? Niks aan de hand! Met interactieve TV kunt u programma’s live pauzeren en zelfs terugspoelen. Met een enkele druk op de knop pauzeert u het beeld en spoelt het beeld even terug.

Bent u overtuigd van Interactieve TV?
De volgende aanbieders bieden u een alles in 1 pakket of 2 in 1 pakket met de mogelijkheid tot Interactieve TV: