Beste VPN vergelijken

Wat is de beste VPN? Vind eenvoudig de goedkoopste VPN provider en start vandaag nog met een beveiligde internetverbinding. Er zijn heel veel VPN aanbieders die u met elkaar kunt vergelijken. Wij proberen u wat op weg te helpen in de zoektocht naar de beste VPN provider.

VPN Providers – top 3

In Nederland zijn op dit moment de volgende VPN providers erg populair, en dus het overwegen waard als u een VPN provider zoekt:

VPN aanbiedingen

VPN providers verwelkomen graag nieuwe klanten. Daarom kunt u nu profiteren van de volgende VPN deals in Nederland, VPN korting krijgt u bij:

VPN vergelijken

Vergelijk hieronder enkele populaire VPN Providers met elkaar. Let op; er zijn er natuurlijk nog veel meer, maar hopelijk helpt deze vergelijking u alvast wat op weg.

VPN NederlandNordVPNAtlasVPNSurfshark
Prijs per maand
Aantal servers
Gelijktijdige verbindingen
Geld terug garantie

Wat is de goedkoopste VPN?

De goedkoopste VPN provider van dit moment – die wij vergelijken – is: X
U heeft bij deze VPN aanbieder al een abonnement vanaf X.

Wat is VPN?

VPN is een afkorting van Virtual Private Network. We noemen het ook wel eens Virtueel Particulier Netwerk. Het zorgt voor een veilige verbinding tussen u en het internet. Als u thuis het internet op gaat met een beveiligde VPN verbinding dan wordt al het internetverkeer versleuteld. Hierdoor kunt u anoniemer internetten. Al met al zorgt een VPN verbinding ervoor dat uw online veiligheid, vrijheid en privacy verbeterd.

Hoe werkt VPN?

Als u gebruik maakt van internet, dan worden er continu data / informatie uitgewisseld tussen het wereldwijde web en bijvoorbeeld uw computer, laptop of smartphone. Met een VPN verbinding wordt deze uitwisseling van data eerst versleuteld. Dit gaat als volgt: de VPN software zorgt er eerst voor dat uw data via een beveiligde verbinding naar de VPN server gaat. Uw internetprovider faciliteert dit en ziet de data ook voorbij komen, maar versleuteld. De VPN server ontvangt de data en ontsleuteld de data zodat deze leesbaar is voor andere partijen. De ontsleutelde data wordt verder verspreid. In feite is het dus zo dat de VPN server voor u communiceert met het wereldwijde web. De ontvangende informatie van het wereldwijde web werkt hetzelfde maar volgt de ontvangende route ipv de uitgaande route. Hierdoor komt de internetdata die u oproept ook weer op een beveiligde manier bij u binnen.

VPN: de voordelen

  • Veiliger internetten: de versleuteling zorgt ervoor dat veel hackers en cybercriminelen worden tegengehouden.
  • Anoniemer internetten: uw IP-adres en uw locatie zijn niet meer zichtbaar
  • Vrijer internetten: uw VPN verbinding geeft u voor de buitenwereld een ander IP-adres. Hierdoor kunt u toegang krijgen tot sites en diensten online die anders misschien niet voor u toegankelijk zijn.

Hoe gebruik je een VPN?

Een VPN in gebruik nemen is eenvoudig.

  • Stap 1: sluit een VPN abonnement af bij een VPN provider naar uw wens. Dit hoeft niet duur te zijn en kost vaak slechts een paar euro per maand.
  • Stap 2: na het afsluiten van een VPN abonnement logt u in op de VPN software die meteen de beveiligde verbinding voor u maakt.
  • Stap 3: geef bij de instellingen van het account aan welk VPN protocol u wilt gebruiken. Dit geeft aan welke manier van beveiligen uw voorkeur heeft en geef aan met welke servers in welk land u verbonden wilt worden.

VPN provider; waar moet ik op letten?

Omdat er heel wat VPN providers zijn in Nederland is het soms wat lastig om een goede VPN provider te vinden. Voor iedere situatie en behoefte is een andere VPN provider de beste, dus maak zelf altijd een zorgvuldige vergelijking, ook omdat de prijzen en dus kosten per maand nogal kunnen verschillen. Zoekt u een toegankelijke start? Dan is NordVPN, VPN Nederland of Surfshark het overwegen waard vanwege hun gemak, snelheid en compleetheid.

Welke VPN providers zijn er allemaal?

Er zijn er enkele honderden die tegen een vergoeding per maand een VPN abonnement en dienst aanbieden. Veel zijn er gratis te downloaden of te gebruiken, maar die kennen vaak ook weer hun beperkingen op het gebied van data of snelheid. Enkele bekendere VPN providers Nederland zijn: NordVPN, VPN Nederland, Surfshark, PIA, PrivadoVPN, ExpressVPN, CyberGhost. Maar u kunt natuurlijk ook kiezen uit één van de vele andere providers.