Glasvezel vergelijken

Zoekt u het beste glasvezel pakket? Het glasvezelnetwerk wordt steeds groter en groter, dus de kans dat u ook kunt kiezen voor glasvezel wordt steeds groter. Wilt u weten of het nu al beschikbaar is bij u thuis? Maak dan gebruik van de postcodecheck. Vul uw postcode en huisnummer in en zie direct of er glasvezel bij u leverbaar is en uit welke aanbieders en pakketten u kunt kiezen. Als het beschikbaar is kunt u genieten van snel glasvezel internet. Als het beschikbaar is zijn er meerdere providers waar u uit kunt kiezen. Starten met glasvezel vergelijken is dan ook erg verstandig. Zo vindt u snel het beste glasvezel pakket voor bij u thuis. Wij helpen u graag op weg de juiste keuze te maken. Start direct!

Glasvezel check

Populairste glasvezel abonnementen

Welk glasvezel abonnement is er nu het meest populair? Vele andere huishoudens gingen u natuurlijk voor in hun zoektocht naar een glasvezel internet abonnement. De 3 populairste glasvezel abonnementen van dit moment zijn:

 1. KPN
 2. Odido
 3. Youfone

Glasvezel abonnement vergelijken

Ben je toe aan razendsnel internet zonder haperingen? Glasvezel internet zorgt voor snel en niet onderbroken toegang tot het internet. Het maakt niet uit hoe laat het is en of je buren ook volop actief zijn in jouw direct omgeving. Met glasvezel internet is jouw internet een stuk stabieler en betrouwbaarder. De overstap maken naar glasvezel is dus niet zomaar een kleine upgrade, het is echt een enorme aanrader. We willen zelf ook echt niet meer zonder. Nu jij nog. Er zijn heel wat glasvezel aanbieders en daarom helpen we je graag met een glasvezel abonnement vergelijken. Alle glasvezel aanbieders, alle glasvezel abonnementen, alle glasvezel aanbiedingen bij elkaar. Vul jouw postcode in en bekijk direct het resultaat en zie of glasvezel beschikbaar is op jouw adres en wat het je per maand kost. Overstappen is heel eenvoudig en zo gepiept. Op naar vliegensvlug internet!

Goedkoop glasvezel abonnement

Kan glasvezel goedkoop zijn? Zeker. Een abonnement hoeft net per se heel duur te zijn. Om te beginnen krijgt u vaak een leuke korting als u nieuwe klant wordt en de overstap maakt. De acties en aanbiedingen zijn vaak erg aantrekkelijk en kunnen u enkele tientallen euro’s besparen. Goedkoop glasvezel is dus zeker mogelijk. Hieronder vindt u de goedkoopste providers van dit moment voor u op een rijtje gezet.

 1. Youfone
 2. Budget Thuis
 3. Online.nl

Vergelijk glasvezel

Er zijn in Nederland meerdere providers van glasvezel. Maar welke moet u nu kiezen? Een beslissing maken is niet eenvoudig als u niet start met vergelijken. Door de glasvezel aanbieders te vergelijken kunt u zien wat ze allemaal kunnen bieden op uw adres, komt het verschil in prijs per aanbieder ook goed naar voren en kunt u uiteindelijk kiezen voor het pakket dat het beste bij u past. Zo weet u zeker dat u niet teveel betaalt, of onnodig betaalt voor zaken waar u toch geen gebruik van wilt of gaat maken. Alleen zo vindt u de goedkoopste glasvezel aanbieder op uw adres. In de vergelijker zitten alle bekende telecomproviders in Nederland. Dit zijn: Ziggo, KPN, T-Mobile, Caiway, Youfone, Odido en Online.nl.

Het beste glasvezel alles in 1 pakket

Welke alles in 1 glasvezel provider is het beste? Dat is eigenlijk heel persoonlijk. Het is afhankelijk van wat u bereid bent om te betalen voor het razendsnelle glasvezel internet, maar het is ook afhankelijk van welke extra opties u allemaal wilt en waar u waarde aan hecht. Wilt u bijvoorbeeld kiezen voor het laagste storingspercentage? Dan biedt KPN uitkomst. Hecht u meer waarde aan reviews van andere klanten? Dan komen ook KPN glasvezel, Odido glasvezel of Caiway glasvezel goed uit de bus op de meeste andere websites. Het hangt er dus maar net vanaf waar u voor wilt kiezen.

Internet en TV glasvezel

Heeft u alleen internet en TV glasvezel nodig? Dat kan natuurlijk ook. Vink dan in de vergelijker het onderdeel ‘bellen’ uit en u kunt direct de internet en TV glasvezel pakketten met elkaar vergelijken op uw adres.

Glasvezel internet only

Heeft u geen televisie en vaste telefonie nodig? Kies dan voor een glasvezel internet abonnement. Tegenwoordig bieden alle glasvezel aanbieders abonnementen aan waarbij u alleen kunt kiezen voor internet. Deze noemen ze ook wel internet only. Zo betaalt u ook niet voor andere diensten die u niet gebruikt. En ook hiervoor gelden leuke welkomst aanbiedingen.

Beschikbaarheid

Glasvezel is nog niet overal beschikbaar, maar hier kunt u achterkomen door gebruik te maken van een glasvezel check. Deze controle maakt het makkelijk en eenvoudig om te zien welke providers er bij u kunnen leveren als er een glasvezelnetwerk ligt bij u in de wijk. Is het er nog niet? Dan kunt u kiezen voor een DSL verbinding. Over het algemeen zult u zien dat glasvezel iets duurder is, maar daarvoor krijgt u dan ook een snellere en betere verbinding voor terug. Wilt u een pakket met glasvezel afsluiten? Start dan met de postcodecheck.

Glasvezel abonnement met kado

Af en toe kunt u profiteren van een glasvezel abonnement cadeau. De meeste aanbieders geven regelmatig een leuke korting (ook een soort van cadeau). Maar soms geven ze zelfs een tablet cadeau als u besluit om een nieuwe klant te worden. Als er een actie of glasvezel aanbieding is waar u van kunt profiteren dan ziet u dat direct terug in de vergelijker.

Glasvezelaanbieders

Er zijn meerdere glasvezel providers in ons land. Deze glasvezel providers gebruik het open glasvezelnetwerk van KPN NetwerkNL. De glasvezel providers waar je glasvezel internet af kunt sluiten zijn:

 • KPN
 • Odido
 • Youfone
 • Online.nl
 • Solcon
 • Freedom Internet
 • DELTA
 • Caiway
 • Budget Alles in 1

Wat is de beste glasvezel provider of de goedkoopste glasvezel provider voor jouw situatie thuis? Maak gebruik van de vergelijker, want het hangt helemaal af van jouw specifieke wensen, het aanbod en de beschikbaarheid op jouw adres. Wat zijn de glasvezel providers met een aanbod op jouw adres? Dat zie je direct als je glasvezel vergelijken gaat via de glasvezelvergelijker bovenaan deze pagina. Kijk naar de snelheid, de maandelijkse abonnementskosten, de overige inhoud van het pakket zoals het aantal TV-zenders als je kiest voor internet en TV en natuurlijk naar de huidige aanbiedingen als welkom voor nieuwe klanten.

KPN glasvezel

De grootste aanbieder in Nederland is KPN als het gaat om glasvezel internet. Ze zijn niet alleen de grootste aanbieder, maar ook de beheerder van het grootste deel van ons landelijk netwerk. Dit is het geval sinds de overname van Reggefiber enkele jaren geleden. Ze hebben dan ook het grootste glasvezel netwerk en zijn op dit moment nog de enige die 4K kwaliteit kunnen leveren. Dat betekent in nog hogere kwaliteit naar TV kijken. Benieuwd welk abonnement het beste bij jou past? Doe de KPN glasvezel check!

Ziggo glasvezel

Eén van de meest voorkomende vragen in de glasvezel markt is of er al Ziggo glasvezel beschikbaar is. Dit is tot nu toe helaas niet het geval. Ziggo biedt enkel kabel internet aan. Het gaat hierbij wel om het laatste stukje van de verbinding en dan bedoelen we het deel van uw woning naar de wijkkast. De verbinding daarvoor is al glasvezel. Bij Ziggo kunt u overigens ook al hele hoge internetsnelheden halen op uw adres. De snelheid loopt hierbij op tot 1.000Mb/s, dat is dus eigenlijk net zo snel als een glasvezel pakket. Ziggo alles in 1 is dus een uitstekende keuze als er nog geen glasvezel bij u beschikbaar is.

Glasvezel vergelijken met kabel

Wat is het verschil tussen glasvezel en kabel? Dat wilt u misschien wel weten voordat u een glasvezel of kabelabonnement afsluit.

Als u kiest voor kabelinternet, dan wordt zowel het televisiesignaal als het internetsignaal over dezelfde kabel naar uw huis toegestuurd. Dit gaat via een kabelmodem. Deze zorgt ervoor dat het signaal dat bij u thuis binnenkomt uiteindelijk bij uw laptop of computer uitkomt en bruikbaar is. Als u kiest voor kabel, dan maken uw buren gebruik van dezelfde kabel, wel krijgt u een eigen frequentie en daarmee een eigen stukje van de kabel. Hierdoor behoudt u de snelheid van uw internet en wordt deze niet gehalveerd als uw buren ook gaan internetten. Ook maakt het niet uit op welke afstand u zit van de wijkcentrale. Dit heeft geen invloed op uw internetsnelheid. De internetsnelheid is wel enigszins beperkt. U kunt niet net zo snel uploaden als downloaden. En u heeft meestal maximaal een downloadsnelheid van 300 Mb/s.

Maar kabelaanbieders bieden u ook televisie en bellen via een vaste lijn aan. Dit doen deze aanbieders in een bepaalde regio. Per regio is er maar 1 kabelaanbieder. Daardoor heeft u niet zoveel keuze. Door gebruik te maken van de postcodecheck kunt u erachter komen welke aanbieder er bij u kan leveren.

Maar wat is nu het grote verschil met glasvezel? Door Nederland wordt er glasvezel aangelegd. Als er glasvezel is aangelegd in uw gemeente dan kunt u kiezen uit verschillende aanbieders. Dit is een belangrijk verschil met kabel. Want de glasvezel aanbieders beheren het netwerk niet en zijn dus ook niet verantwoordelijk voor het onderhoud of de aanleg ervan. Als er eenmaal glasvezel ligt dan kunt u zelf kiezen welke provider u kiest. En dat zijn er heel wat in Nederland. 90% van het glasvezelnetwerk in Nederland wordt beheerd door Reggefiber. Maar wat voor voordelen heeft glasvezel? Het is betrouwbaarder, maar vooral ook veel sneller. Glasvezel is de toekomst. En het glasvezelnetwerk kan zonder enige moeite in de toekomst nog veel sneller internet gaan leveren zonder dat er kabels vervangen moeten worden. Daarnaast is het met glasvezel net zo makkelijk uploaden als downloaden, want dit kan met dezelfde snelheid. Op dit moment worden er snelheden gehaald tot 1.000 Mb/s up en down. En dat is ideaal als er bij u thuis veel geupload wordt (bijvoorbeeld YouTube video’s of muziek). Maar ook razendsnel streamen, downloaden,  videobellen of met een heleboel apparaten tegelijk online is geen enkel probleem meer.

Glasvezel in uw stad of gemeente

Op steeds meer plekken wordt glasvezel aangelegd. Bent u op zoek naar een specifieke stad of gemeente en wilt u weten of er op uw adres daar al glasvezel beschikbaar is? We hebben het eenvoudig voor u beschikbaar voor:

Enkele populaire zoektermen zijn:

 • Glasvezel vergelijk
 • Glasvezel internet vergelijken
 • Glasvezelverbinding
 • Goedkoop glasvezel
 • Glasvezel abonnement
 • Glasvezelkabel
 • Glasvezelaanbieders