Glasvezel vergelijken

Bent u op zoek naar een glasvezel pakket? Het glasvezelnetwerk wordt steeds groter en groter, dus de kans dat ook u kunt kiezen voor glasvezel wordt steeds groter. Als het er eenmaal ligt kunt kiezen uit meerdere providers die u internet, bellen en tv aanbieden. In verschillende abonnementen. Waar wilt u voor kiezen? Wat is het goedkoopste glasvezel abonnement voor uw situatie? Starten met vergelijken is een slimme keuze.

Glasvezel internet

Zoekt u u een glasvezel abonnement alleen internet? Hieronder vergelijken we voor u enkele providers met elkaar. Er is hierbij gekeken naar het goedkoopste beschikbare abonnement bij de providers.

Aanbieder Kosten p/maandEenmalige KostenInternetsnelheid
(Mb/s)
WifiSpots 
Telfort€30€3050 down 50 upNeeMeer info Telfort glasvezel internet abonnement
Vodafone€32,50€67,5050 down 50 upNeeMeer info Vodafone internet abonnement
NLE€43,50n.v.t.50 down 50 upNeeMeer info NLE internet abonnement
Fiber€44,95n.v.t.100 down 100 upNeeMeer info Fiber internet abonnement
Online.nl€40€3050 down 50 upNeeMeer info Online.nl internet abonnement

Glasvezel alles in 1

Zoekt u een glasvezel abonnement met internet bellen tv? Hieronder vergelijken we de aanbieders met elkaar. Er is hierbij ook weer gekeken naar het goedkoopste beschikbare abonnement.

Aanbieder Kosten p/maandEenmalige KostenDuur contractInternetsnelheid (Mb/s)TV / HD zenders 
Fiber
€39,95€9,951 jaar100 down 30 up36 / 29Meer info alles in 1 glasvezel Fiber
Telfort€42,50€301 jaar50 down 50 up73 /42Meer info alles in 1 glasvezel Telfort
Caiway
€46€19,951 jaar100 down 100 up70 / 35Meer info alles in 1 glasvezel Fiber
Tele2
€48€701 jaar50 down 50 up34 / 19Meer info alles in 1 glasvezel Tele2
KPN€49n.v.t.1 jaar100 down 100 up72 / 45Meer info alles in 1 glasvezel KPN
T-Mobile€50€301 jaar50 down 50 up66 / 36Meer info alles in 1 glasvezel Vodafone
Online.nl€50,50€301 of 2 jaar50 down 50 up75 / 29Meer info alles in 1 glasvezel Online.nl
Stipte€54,95€24,951 jaar100 down 100 up122 / 28Meer info alles in 1 glasvezel Stipte
XS4ALL€62,50n.v.t.1 jaar40 down 40 up99 / 33Meer info alles in 1 glasvezel XS4ALL

Prijzen en pakketten voor het laatste gecontroleerd op: 3 december 2017. Wij doen ons uiterste best om alle prijzen en informatie juist te vermelden. Als er toch fouten in zitten, kunnen hier geen rechten aan worden ontleend. U dient ten alle tijden de prijs zelf goed te controleren bij de aanbieder waar u het alles in 1 pakket afneemt.

Beschikbaarheid

Glasvezel is nog niet overal beschikbaar, maar hier kunt u achterkomen door gebruik te maken van een postcode check. Deze controle maakt het makkelijk en eenvoudig om te zien welke providers er bij u kunnen leveren als er een glasvezelnetwerk ligt bij u in de wijk. Is het er nog niet? Dan kunt u kiezen voor een DSL verbinding. Over het algemeen zult u zien dat glasvezel iets duurder is, maar daarvoor krijgt u dan ook een snellere en betere verbinding voor terug. Wilt u een pakket met glasvezel afsluiten? Start dan met het checken van de beschikbaarheid.

Glasvezel aanbieders vergelijken

Er zijn in Nederland meerdere aanbieders van glasvezel. Maar welke moet u nu kiezen? Een beslissing maken is niet eenvoudig als u niet start met vergelijken. Door de glasvezel aanbieders te vergelijken kunt u zien wat ze allemaal kunnen bieden op uw adres, komt het verschil in prijs per aanbieder ook goed naar voren en kunt u uiteindelijk kiezen voor het pakket dat het beste bij u past. Zo weet u zeker dat u niet teveel betaalt, of onnodig betaalt voor zaken waar u toch geen gebruik van wilt of gaat maken. Alleen zo vindt u de goedkoopste glasvezel aanbieder op uw adres. Door gebruik te maken van de vergelijker worden de volgende aanbieders vergeleken: KPN, Ziggo, Caiway, Online, Fiber, Vodafone, Telfort, Tele2 en XS4ALL

Welke glasvezel provider is het beste?

Dat is eigenlijk heel persoonlijk. Het is afhankelijk van wat u bereidt bent om te betalen voor het razendsnelle glasvezel internet, maar het is ook afhankelijk van welke extra opties u allemaal wilt en waar u waarde aan hecht. Wilt u bijvoorbeeld kiezen voor het laagste storingspercentage? Dan biedt XS4ALL uitkomst. Hecht u meer waarde aan reviews van andere klanten? Dan komen ook KPN glasvezel, Telfort glasvezel of Caiway glasvezel goed uit de bus op de meeste andere websites. Het hangt er dus maar net vanaf waar u voor wilt kiezen.

Glasvezel abonnement met kado

Af en toe kunt u profiteren van een glasvezel abonnement cadeau. De meeste aanbieders geven regelmatig een leuke korting (ook een soort van cadeau). Maar soms geven ze zelfs een tablet of een TV cadeau als u besluit om een nieuwe klant te worden. Als er een actie of glasvezel aanbieding is waar u van kunt profiteren dan zullen we u daarvan op de hoogte brengen.

Glasvezel vergelijken met kabel

Wat is het verschil tussen glasvezel en kabel? Dat wilt u misschien wel weten voordat u een glasvezel of kabelabonnement afsluit.

Als u kiest voor kabelinternet, dan wordt zowel het televisiesignaal als het internetsignaal over dezelfde kabel naar uw huis toegestuurd. Dit gaat via een kabelmodem. Deze zorgt ervoor dat het signaal dat bij u thuis binnenkomt uiteindelijk bij uw laptop of computer uitkomt en bruikbaar is. Als u kiest voor kabel, dan maken uw buren gebruik van dezelfde kabel, wel krijgt u een eigen frequentie en daarmee een eigen stukje van de kabel. Hierdoor behoudt u de snelheid van uw internet en wordt deze niet gehalveerd als uw buren ook gaan internetten. Ook maakt het niet uit op welke afstand u zit van de wijkcentrale. Dit heeft geen invloed op uw internetsnelheid. De internetsnelheid is wel enigszins beperkt. U kunt niet net zo snel uploaden als downloaden. En u heeft meestal maximaal een downloadsnelheid van 300 Mb/s.

Maar kabelaanbieders bieden u ook televisie en bellen via een vaste lijn aan. Dit doen deze aanbieders in een bepaalde regio. Per regio is er maar 1 kabelaanbieder. Daardoor heeft u niet zoveel keuze. Door gebruik te maken van de postcodecheck kunt u erachter komen welke aanbieder er bij u kan leveren.

Maar wat is nu het grote verschil met glasvezel? Door Nederland wordt er glasvezel aangelegd. Als er glasvezel is aangelegd in uw gemeente dan kunt u kiezen uit verschillende aanbieders. Dit is een belangrijk verschil met kabel. Want de glasvezelaanbieders beheren het netwerk niet en zijn dus ook niet verantwoordelijk voor het onderhoud of de aanleg ervan. Als er eenmaal glasvezel ligt dan kunt u zelf kiezen welke provider u kiest. En dat zijn er heel wat in Nederland. 90% van het glasvezelnetwerk in Nederland wordt beheerd door Reggefiber. Maar wat voor voordelen heeft glasvezel? Het is betrouwbaarder, maar vooral ook veel sneller. Glasvezel is de toekomst. En het glasvezelnetwerk kan zonder enige moeite in de toekomst nog veel sneller internet gaan leveren zonder dat er kabels vervangen moeten worden. Daarnaast is het met glasvezel net zo makkelijk uploaden als downloaden, want dit kan met dezelfde snelheid. Op dit moment worden er snelheden gehaald tot 500 Mb/s up en down. En dat is ideaal als er bij u thuis veel geupload wordt (bijvoorbeeld YouTube video’s of muziek). Maar ook razendsnel streamen, downloaden,  videobellen of met een heleboel apparaten tegelijk online is geen enkel probleem meer.

Enkele populaire zoektermen zijn:

  • Glasvezel vergelijk
  • Glasvezel internet vergelijken
  • Glasvezelverbinding
  • Goedkoop glasvezel