Beste glasvezel provider

De beste glasvezel internet provider vind je nu eenvoudig en snel. Vergelijk alle beschikbare glasvezel providers op jouw adres. Vul uw postcode en huisnummer in. De vergelijker laat direct het beste resultaat zien.

Wie is de beste glasvezel provider?

Er zijn 2 bekende partijen die in ieder geval jaarlijks een onderzoek doen en op zoek gaan naar de beste glasvezel provider. Het gaat hierbij om de Consumentenbond en om Tweakers. Beide maken gebruiken van de ervaringen van de glasvezel gebruikers van de betreffende providers. Een eerlijker vergelijk kun je haast niet maken. Bij de Consumentenbond drukken ze de score uit in een cijfer op een schaal van 1 tot 10. Bij Tweakers delen ze plekken uit waarop een provider is geëindigd. In onderstaande tabel vind je de uitslagen van Consumentenbond. Degene die het beste uit de test komt en te bestempelen is als glasvezel beste koop: is KPN glasvezel.

Consumentenbond scoreInternet vanaf prijs per maand
Freedom glasvezel8,4€49,00
KPN glasvezel8,0€44,00
Solcon glasvezel7,7€49,99
Caiway glasvezel7,3€44,50
DELTA glasvezel7,2€50,00
T-Mobile glasvezel7,1€45,00

De beste glasvezel provider kiezen

Voor iedereen is de beste glasvezel provider weer anders. Dat heeft te maken met jouw wensen en behoeften, oftewel jouw voorkeuren. Wat moet een internet glasvezel provider voor jou absoluut bevatten? Met hulp van de filters in de vergelijker, na het invullen van jouw postcode en huisnummer, kun je de vergelijking en zoektocht verfijnen en jouw wensen hierin meenemen. Na het aanpassen laat de vergelijker direct de best passende optie zien voor op jouw adres. Makkelijk toch?

Beste service

KPN staat bekend om haar prettige, vriendelijke en zeer klantgerichte service. Ze bieden veel internetsnelheden aan, waardoor er een preciezere keuze te maken is dat aansluit bij wat er aan snelheid nodig is bij jou thuis. Daarbij heeft KPN ook een hele veilige internetverbinding. Zoek je de beste service glasvezel provider? Overweeg dan KPN glasvezel.

Beste prijs

Zoek je vooral de hoge internetsnelheid en wil je daar een scherpe prijs voor betalen? Dan is een premium provider zoals KPN glasvezel niks voor jou, er zijn gelukkig ook budget glasvezel providers, die qua internet en snelheid helemaal niet onder doen voor een premium provider. Budget providers zijn bijvoorbeeld: Budget Thuis, Online.nl. Ze maken in veel gevallen gebruik van het glasvezel netwerk van een premium provider, maar de maandelijkse kosten zijn wel een stuk lager. En dat is aangenaam in de huidige dure tijden.

Kies de diensten die nodig zijn

Ga je voor een glasvezel abonnement met alles in 1 (internet, bellen en televisie)? Of voldoet een glasvezel internet en TV abonnement? Of zoek je zelfs alleen internet glasvezel? Afhankelijk van welke diensten je nodig hebt past het aanbod zich aan, maar ook de maandelijkse abonnementskosten. Neem niet iets wat je toch niet gebruikt, want dan betaal je er wel voor. Dat is zonde.

Glasvezel internet voordelen

Waarom is glasvezel internet prettiger en beter dan ‘gewoon internet’. Glasvezel internet is heel erg snel en een stuk stabieler. Tegenwoordig hebben bijna alle telecom providers glasvezel in hun aanbod. Glasvezel providers zijn: KPN, T-Mobile, Youfone, Online.nl, Budget Thuis, Solcon, Caiway, DELTA, Freedom. Maar dan zijn we er nog niet qua voordelen, want met glasvezel internet profiteer je ook van:

  • Superscherp tv kijken: het TV beeld dat je binnenkrijgt via glasvezel is van veel hogere kwaliteit en dat betekent scherper beeld, zowel bij digitale TV als bij het streamen van series en films via bijvoorbeeld Netflix, Videoland, Amazon Prime, etc.
  • Geen traag internet: de glasvezel internet verbinding hoef je niet te delen met anderen uit de buurt en dat zorgt ervoor dat de internet verbinding veel stabieler is. Geen haperingen meer dus tijdens het online gamen, film kijken, video bellen, etc.
  • Met meer tegelijk online: heb je een flink huishouden waarin je met meerdere personen tegelijkertijd gebruik maakt van het internet? Geen probleem! Gamen, TV kijken, een serie streamen, videobellen tijdens een thuiswerkdag. Het kan allemaal tegelijkertijd zonder enig probleem.

Glasvezel internet vergelijken

Waarom internet vergelijken? Zoals je ziet zijn er steeds meer aanbieders van glasvezel internet. Bekende en minder bekende. En allemaal bieden ze net een wat ander abonnement aan voor bij jou thuis. Even een vergelijking maken kan je flink wat geld besparen op jaarbasis omdat je het pakket vindt dat het dichtste bij jouw wensen in de buurt komt. Dus het scheelt je geld en het levert je het beste glasvezel abonnement op voor jouw situatie.