Glasvezel check

Is er al glasvezel beschikbaar op jouw adres? Doe nu eenvoudig de glasvezel check en ontdek de mogelijkheden en glasvezel aanbiedingen!

De glasvezelcheck


Wat is de glasvezel check?

Als je de glasvezel check doet kom je er meteen achter of er naast kabel en DSL ook al glasvezel internet beschikbaar is op jouw adres. Ruim 50% van de huishoudens in ons land heeft een glasvezelaansluiting. En iedere week komen daar meer adressen bij. Misschien recent wel die van jou?

Doe de glasvezel check

Als je in de bovenstaande vergelijker jouw postcode en huisnummer invult wordt er een glasvezel check gedaan. Je krijgt direct te zien of er glasvezel mogelijk is op jouw adres. Maar dat is niet alles, je ziet ook meteen welke providers er een abonnement beschikbaar hebben. Je kiest vervolgens of je wilt filteren op alles in 1 glasvezel, internet en TV glasvezel of internet glasvezel only abonnementen. De huidige glasvezel aanbiedingen zijn ook verwerkt in het resultaat en kun je dus direct meenemen in de glasvezel vergelijking.

Glasvezel abonnementen

Als er glasvezel beschikbaar is op jouw adres dan heb je vermoedelijk keuze uit heel wat providers en bijbehorende glasvezel abonnementen. Je hebt hierbij vermoedelijk meer keuze dan alleen het netwerk dat glasvezel bij jou heeft aangelegd. Providers als Youfone en Budget Alles in 1 zijn erg populair en vaak scherp geprijsd, maar er zijn ook veel huishoudens die kiezen voor KPN of T-Mobile.

Glasvezel aanbieders

Er zijn zoals zojuist al aangegeven meerdere glasvezel aanbieders in Nederland. Niet alle glasvezel aanbieders leveren op elk adres. Daarom is de glasvezel check een handig hulpmiddel. De providers die glasvezel aanbieden zijn:

Ziggo glasvezel

Zoek je naar een Ziggo glasvezel abonnement? Dan hebben we helaas wat minder goed nieuws. Een groot deel van het netwerk van Ziggo bestaat uit glasvezel, maar het laatste stukje naar jouw voordeur is een COAX kabel. Dit wordt daarom kabel internet genoemd en geen glasvezel internet. Maar niet getreurd, want Ziggo internet levert wel hoge snelheden die in de buurt komen van glasvezel internet. Ziggo is dus nog steeds de moeite waard om te overwegen.

Veelgestelde vragen over glasvezel

Hoe weet ik of er thuis al glasvezel beschikbaar is?

Vul de glasvezelcheck in op deze pagina. Je krijgt dan meteen de beschikbare providers en pakketten te zien. Ook kun je in de meterkast kijken of je daar al een glasvezelaansluiting kunt vinden. Dit is vaak een klein rechthoekig of vierkant kastje.

Waarom is er nog geen glasvezel beschikbaar op mijn adres?

Op dit moment is iets meer dan 50% van Nederland aangesloten op het glasvezel netwerk. Overal glasvezel aanleggen is een tijdrovende en kostbare klus die niet overal tegelijkertijd gedaan kan worden. In de Randstad is het aanleggen op sommige plekken extra uitdagend door de infrastructuur die er al ligt onder en boven de grond. In principe kijkt men waar de meeste animo is, daar wordt dan als eerste glasvezel aansluiting geregeld.

Welke snelheid levert glasvezel internet?

Met glasvezel internet is het momenteel mogelijk om tot 1.000 MB/s te leveren, dat is maar liefst 1 GB/s. Dat is supersnel. In veel gevallen heeft u echt nog geen 1.000 MB/s nodig. Gelukkig leveren de glasvezel aanbieders ook andere internet abonnementen met bijvoorbeeld 100 MB/s, 200 MB/s of 500 MB/s.

Wat zijn de voordelen van glasvezel in vergelijking met ADSL of kabel?

Er zijn meerdere voordelen: glasvezel internet is er vanaf 100 Mb/s tot maar liefst 1000 Mb/s. Je kunt even snel uploaden als downloaden. En de verbinding is zeer stabiel, omdat je hem niet hoeft te delen met anderen.