Glasvezel internet

Zoekt u naar supersnel stabiel en betrouwbaar internet? Dan is glasvezel internet hetgeen u zoekt! Wat zijn de beste glasvezel internetpakketten van dit moment? Welke zijn er ongekend populair? Wij helpen u op weg.

Glasvezel internet only vergelijken

Vergelijk alle glasvezel internet only abonnementen met elkaar. Vul uw postcode en huisnummer in en zie direct wat er beschikbaar is op uw adres. Inclusief alle aanbiedingen van vandaag!

Wat is glasvezel internet?

Glasvezel internet is razend populair. Dat komt met name door de snelheid. Op dit moment kunt u thuis de snelste internetverbinding hebben via glasvezel. Maar niet alleen het internet gaat via glasvezel. Het is ook mogelijk om televisie, radio en telefonie via glasvezel te ontvangen. Het glasvezel internet is eigenlijk altijd veel stabieler en betrouwbaarder.

Maar wat is glasvezel nu precies? Als we dat zo eenvoudig mogelijk proberen te duiden dan is glasvezel een draad met daarin een soort glas van uitzonderlijk hoge kwaliteit. Deze draad is heel erg sterk en kan heel erg snel data versturen via ‘lichtflitsen’. Hiermee kan data verstuurd worden over hele grote afstanden, zonder dat er snelheid verloren gaat. Glasvezel is dan ook heel veel sneller dan een kabelverbinding.

Glasvezel internet beschikbaarheid

Glasvezel internet is nog niet overal in Nederland beschikbaar, maar wel op steeds meer plekken. Waar woont u? Amsterdam, Groningen, Den Haag, Utrecht, Arnhem, Assen, Rotterdam of natuurlijk in één van de andere dorpen of steden die ons land rijk is. De uitrol van glasvezel internet gaat snel. Grote kans dat het inmiddels bij u thuis beschikbaar is of binnenkort komt. Wilt u weten wat er nu al mogelijk is? Vul dan heel eenvoudig en snel uw postcode en huisnummer in bij onze postcodecheck. De vergelijker laat direct het resultaat zien van de beschikbare providers en pakketten op uw adres, inclusief de huidige aanbiedingen.

Glasvezel internet aanbieding

Wat is de beste glasvezel internet aanbieding van dit moment? Er zijn altijd wel providers die u graag verwelkomen als nieuwe klant. Dit doen ze met een passende en hele aantrekkelijke welkomstaanbieding. Glasvezel internet met korting of een kado. Vaak krijgt u korting op de maandelijkse abonnementskosten in de eerste maanden. Hiermee kunt u zomaar meer dan 200 euro besparen op uw nieuwe internet abonnement. En dat is toch een stuk lekkerder overstappen naar een nieuwe glasvezel provider. Maar niet alleen maandelijkse korting hoort tot de mogelijkheden, vaak zijn er ook gratis extra diensten kado te verkrijgen, zoals een extra zenderpakket als u kiest voor glasvezel internet en TV of glasvezel alles in 1.

Glasvezel internet en TV

Glasvezel internet is verkrijgbaar in een internet only abonnement vorm, zonder andere diensten, maar u kunt er ook voor kiezen om internet en TV te combineren in één pakket en abonnement. Er zijn diverse internet en TV glasvezel aanbieders en pakketten waar u uit kunt kiezen. Maak hiervoor gebruik van de postcodecheck en maak eenvoudig en snel een keuze. Overstappen is zo gepiept!

Glasvezel alles in 1

Wilt u naast glasvezel internet, ook televisie en vaste telefonie toevoegen aan uw nieuwe abonnement? Kies dan voor een alles in 1 glasvezel internet pakket. Daarmee heeft u alle diensten bij één provider ondergebracht. Dit bespaart u flink wat geld per maand en per jaar waar u weer andere leuke dingen van kunt kopen.

Voordelen glasvezel internet

Waarom glasvezel internet? Wat zijn de voordelen? Daar kunnen we kort en bondig over zijn:

  • Met glasvezel internet kunnen op dit moment al snelheden van 1000 Mb/s worden gehaald bij consumenten thuis. Dat is maar liefst 1 GB/s om te downloaden.
  • Uploaden of downloaden? Dat maakt in de meeste gevallen geen verschil met een glasvezel internet verbinding. De uploadsnelheid is sowieso vele malen hoger dan bij een kabel verbinding. Het uploaden van foto’s naar Facebook, Instagram, een video naar Youtube of uw persoonlijke bestanden in de cloud gaat dan ook vele malen sneller.
  • De kans op een internetstoring is kleiner, want het glasvezelnetwerk is veel stabieler.
  • Keuze uit meerdere providers
  • Glasvezel internet = de toekomst. Er zijn bij ons thuis meer en meer apparaten aangesloten op internet (internet of things), waardoor er steeds meer wordt gevraagd van uw internet thuis. Glasvezel kan dit veel beter aan en is hierop voorbereid.

Welke providers bieden internet glasvezel?

In Nederland zijn er meerdere internet glasvezel providers. Dit zijn:

Ziggo mag officieel niet in dit lijstje staan. Dat komt omdat ze het laatste stukje van de verbinding nog gebruik maken van een COAX kabel en geen glasvezel. Het overgrote deel van de verbinding is wel glasvezel. Hierdoor biedt Ziggo GigaNet dan ook snelheden tot 1000 MB/s op dit moment.

Is glasvezel duurder?

Glasvezel hoeft niet duurder te zijn dan internet via een andere verbinding. De maandelijkse kosten voor internet, internet en TV of alles in 1 zijn volledig afhankelijk van de provider en het pakket dat u kiest. Heeft u genoeg aan 50 Mb/s? Of kiest u voor 1 GB/s? Dat maakt een flink verschil qua vaste kosten. Zeker als u overstapt met een leuke glasvezel aanbieding hoeft het zeker niet duurder te zijn de eerste maanden. U kunt het zo gek maken als u zelf wilt.

Hoe snel kan glasvezel zijn?

Glasvezel internet voor consumenten kan op dit moment een maximale snelheid halen van 1000 MB/s qua downloaden. Dat is maar liefst 1 GB/s. Is dit ook haalbaar bij u thuis? Dat ziet u meteen in de glasvezel postcodecheck.

Hoe kan ik glasvezel internet vergelijken?

Glasvezel internet pakketten vergelijken is erg makkelijk. Vul uw postcode en huisnummer in, geef uw aanvullende wensen door via de beschikbare filters en de vergelijker laat direct zien wat de mogelijkheden zijn bij u thuis. De aanbiedingen van dit moment zijn altijd actueel en verwerkt in de vergelijking. Glasvezel internet vergelijken kost u dan ook slechts een paar minuten. Uw ideale abonnement gevonden? Overstappen kan meteen online geregeld worden! Kleine moeite, mooie stap!