Internet abonnementen

Bent u op zoek naar een internet abonnement voor thuis? En bent u op zoek naar het goedkoopste internet abonnement of pakket? Of naar het beste internet abonnement thuis? Wij hebben alle aanbieders en providers opgenomen in onderstaande vergelijker. Zo kunt  u die onafhankelijk met elkaar vergelijken. Internet providers vergelijken is zeer eenvoudig. Vergelijken en overstappen is zo gepiept.

Internet abonnement vergelijkenDe voordelen van de internet vergelijker zijn:

  • Alle internetabonnementen vergelijken
  • Een compleet overzicht van de huidige prijzen en aanbiedingen
  • Vergelijken, overstappen en direct besparen
  • Vergelijk de internet abonnementen op uw adres

Goedkoopste internet abonnement

Zoekt u naar het goedkoopste internet abonnement op uw adres? Als u uw postcode en huisnummer heeft ingevuld in de postcodecheck dan ziet u  meteen welke providers er op uw adres kunnen leveren. Het goedkoopste internet abonnement verschijnt bovenaan. Met de filters kunt u uw wensen verder vormgeven. De vergelijker past zich direct aan en neemt uw wensen mee. Het goedkoopste internet abonnement blijft steeds bovenaan verschijnen. Zo heeft u dus heel snel het goedkoopste internet pakket gevonden dat bij u past als dat is wat u zoekt.

Een goedkoop internet abonnement kan een prima keuze zijn om mee te starten. Als u na verloop van tijd toch sneller internet wilt dan kunt u dit over het algemeen vrij eenvoudig aanpassen en verhogen bij uw internetprovider. Kijk hier wel altijd van tevoren even goed naar. Dit scheelt eventuele teleurstelling in de toekomst.

Internet abonnement aanbiedingen

Korting, korting, korting. We zijn er gek op met zijn allen. Zoekt u een nieuw internetabonnement? Gaat u overstappen? Kijk dan ook direct naar de huidige aanbiedingen, acties en deals. Door op het juiste moment over te stappen kunt u flink wat extra korting pakken. Dan betaalt u bijvoorbeeld geen aansluitkosten of krijgt u enkele maanden korting op de maandelijkse kosten. Dat is snel verdiend. In de vergelijker vindt u altijd de huidige aanbiedingen. Die zijn dus direct verwerkt in de resultaten. Super handig. De meest actuele internet aanbiedingen vindt u dus hier.

Beste internetabonnement

Wat is het beste internetabonnement? Uiteraard zijn er partijen zoals de Consumentenbond die allerlei tests doen en scores geven aan alle internet providers in Nederland. Zo is algemeen bekend dat XS4ALL altijd hoog scoort vanwege de service, de internetsnelheid en het lage storingspercentage. Maar misschien wilt u wel geen XS4ALL en heeft u andere specifieke wensen voor een nieuw internetpakket. Het beste internetabonnement is dan ook erg afhankelijk van uw eigen wensen. Wat wilt u maximaal betalen? Welke internetsnelheid heeft u nodig? Welke aanvullende diensten wilt u afnemen (denk aan een veiligheidspakket of een Wifi versterker). Door de vergelijker te gebruiken kunt u alle wensen direct meenemen in de internet vergelijking.

Snelste internetabonnement

Wat is het snelste internetabonnement? Er is op dit moment al 1GB/s haalbaar. Met bijvoorbeeld Ziggo Giganet, maar ook met glasvezel providers zijn deze snelheden mogelijk. Het snelste internetabonnement op uw adres vindt u via de vergelijker. Doe dus even snel de postcodecheck en kom er direct acther.

Alleen internet abonnement

Heeft u geen behoefte aan een alles in 1 pakket of een internet en TV pakket? Want kijkt u bijvoorbeeld online TV of alleen nog maar naar Netflix, Videoland of Disney Plus als het gaat om TV en series kijken? En belt u vooral met uw mobiele telefoon? Dan kunnen wij ons goed voorstellen dat u zoekt naar een internet only abonnement voor thuis – oftewel een alleen internet abonnement. Dan bestelt u dus een internet abonnement zonder tv en bellen. Met een internet abonnement kunt u thuis via het draadloze modem met meerdere apparaten gebruik maken van internet thuis. Denk hierbij aan uw computer, laptop, tablet en mobiele telefoon. Teveel betalen per maand is geen kunst, maar een internet abonnement dat precies voldoet aan uw wensen en niet te duur is wel. Dat begint met internet vergelijken. Zo makkelijk is het echt. Als u goed vergelijkt dan weet u zeker dat u niet teveel betaalt per maand aan de abonnementskosten voor uw internetaansluiting. Maak dus een vergelijking op internet. Er zijn meerdere internet providers in Nederland, met allemaal meerdere pakketten en opties. De voorwaarden, prijs en en snelheid verschilt dus ook per provider en per abonnement of pakket. Niet elk pakket is ook nog eens op uw adres leverbaar

Internet postcodecheck

Wilt u weten welke providers en pakketten er allemaal leverbaar zijn op uw adres? Maak dan gebruik van de handige en snelle postcodecheck. De postcodecheck werkt erg eenvoudig. U vult uw postcode en huisnummer in van het adres waar u een internet abonnement voor zoekt. De vergelijker doet direct de rest en laat de providers zien die er op dat adres leverbaar zijn inclusief alle beschikbare pakketten. Met de filters kunt u nog enkele andere wensen doorgeven. Zo kunt u specifieke providers uitsluiten van de vergelijker als u zeker weet dat u die toch niet wilt. Of u kunt kiezen uit bijvoorbeeld glasvezel, ADSL of kabel. En natuurlijk kunt u een ondergrens meegeven van de gewenste internetsnelheid. Zo blijven alleen de internet pakketten meedoen in de vergelijker die voor u relevant zijn en voldoen aan uw wensen en eisen. Met de internet postcodecheck kunt u dus direct internet abonnementen vergelijken op uw eigen adres. Het goedkoopste internet abonnement verschijnt bovenaan de vergelijker.

Glasvezel internet abonnement

Wordt er bij u thuis zeer intensief gebruik gemaakt van internet? Download u veel en wilt u tegelijkertijd online kunnen gamen of streamen op bijvoorbeeld YouTube? Dan is een glasvezel internet abonnement iets voor u. Geef in de postcodecheck vergelijker aan dat u alleen de glasvezel abonnementen wilt zien en de vergelijker houdt hier direct rekening mee.

Welk abonnement past er bij u?

Het juiste pakket kiezen begint bij het analyseren of inschatten van uw huidige internetgebruik. Als u internet alleen gebruikt om wat te surfen, af en toe een YouTube filmpje te kijken, of gebruikt u het vooral om te kunnen whatsappen via Wifi thuis? Dan kunt u prima overweg en starten met de goedkoopste internet abonnementen. Als u een heavy user bent op het gebied van internet, waarbij u bijvoorbeeld regelmatig films of muziek download en veel online streamed en af en toe ook nog online wilt gamen. Of met verschillende gebruikers tegelijkertijd veel gebruik maakt van het internet thuis. Dan zijn de internet abonnementen, met kabel of eventueel met glasvezel, met de hoogste internetsnelheden iets voor u. Bedenk dus even goed wat u wilt, zodat u later niet geïrriteerd raakt door traag internet.

Internet providers

Zoals u waarschijnlijk heeft gezien zijn er verschillende providers van internet in Nederland. Deze hebben we hierboven met elkaar vergeleken. Dit zijn onder andere: Ziggo, KPN, T-Mobile, Budget Thuis, Freedom, Online.nl, Youfone, Delta, Solcon, Odido, Caiway. Maar de meeste providers bieden verschillende internet abonnementen aan die dan ook weer onderling met elkaar vergeleken kunnen worden om tot de beste keuze te komen.

Internet providers verschillen

Het lijkt allemaal erg eenvoudig toch? Want internet is internet, en wat kan daar nou anders aan zijn? Er zijn toch wel verschillen tussen providers waar u even naar moet kijken als u gaat overstappen of op zoek gaat naar een nieuw internet pakket. De internet providers leveren over het algemeen allemaal via hetzelfde netwerk (telefoonnetwerk of glasvezelnetwerk), maar er zijn wel verschillen in stabiliteit of geleverde snelheid. Een reden hiervan kan bijvoorbeeld het geleverde modem zijn. Deze is bij de ene provider beter en stabieler dan bij de andere. Wilt u weten welke snelheid er haalbaar is op uw adres? Doe dan de postcodecheck in de vergelijker.

Zoals al even benoemd kan het ook liggen aan het meegeleverde modem. Met een modem kunt u bedraad en draadloos gebruik maken van internet. Het komt vaak voor dat het bereik van het modem toch erg beperkt is in de praktijk. In de nieuwere huizen wordt het signaal tegengehouden door het dikkere beton of veel glas. Of heeft u een wat ouder huis? Dan heeft u misschien wel last van het internet signaal van de buren. Diverse providers bieden hier hulp bij. Zo hebben ze een Wifi Service. Bij Ziggo noemen ze het de Power Promise. Dat betekent dat ze een stappenplan leveren om te testen of u wel overal in huis goed internet bereik heeft. Ze komen hier vaak voor langs om dat te testen. Zo weet u zeker dat u in elke hoek van uw woning een goede internetverbinding heeft thuis. Is het signaal standaard niet goed genoeg? Dan leveren ze bijvoorbeeld een Wifi repeater of een beter modem.

Maar er is nog meer, want er zijn ook internetaanbieders die u Wifi Hotspots aanbieden buitenshuis. Bent u onderweg? Dan kunt u daar gratis gebruik van maken. Bijvoorbeeld in winkelcentra of OV-plekken. Dat is ideaal als u geen hele grote bundel heeft aan data voor uw mobiele telefoon. Want de Wifi Hotspots zijn gratis. Hieronder leest u nog wat meer over WifiSpots.

Wilt u veilig internetten? Dat willen we natuurlijk allemaal. Sommige providers leveren bij internet thuis ook een extra veiligsheidspakket met een virusscanner, gratis en voor niks. Dat is ideaal tegen virussen en malware. Het vergelijken van deze optie per aanbieder loont dus zeker de moeite.

En tot slot zijn internet reviews ook belangrijk om mee te nemen. Sommige providers hebben namelijk fantastische klantenservice. Als u dat belangrijk vindt dan kunt u dat meenemen in de overweging bij het overstappen naar die internetprovider.

Wat zijn WifiSpots?
Met WifiSpots kunt u heel eenvoudig bij alle internetklanten van dezelfde aanbieder gratis gebruik maken van Wifi. Uiteraard gebeurt dit via een veilige verbinding. U hoeft slechts eenmalig in te loggen. En daarna bent u automatisch verbonden als u in de buurt bent van een WifiSpot

Waarom internet vergelijken?

Er zijn zoals u onder Internet Providers kon lezen in Nederland 11 providers. Al deze providers hebben verschillende internet abonnementen beschikbaar, met glasvezel, zonder glasvezel en in diverse snelheden. Dat zorgt ervoor dat er flink wat keuze is en dat er een kans is dat u de bomen door het bos niet meer ziet omdat er simpelweg zoveel keuze is. Wij helpen u daar graag mee en een goede vergelijking maken is best verstandig in uw zoektocht naar het ideale internetabonnement thuis. Door een kleine investering te doen in de vergelijking qua tijd, want de vergelijking is gratis, vindt u het beste internetabonnement voor uw situatie en weet u zeker dat u niet teveel hoeft te betalen.

Internet aanbieders vergelijken

Bent u inmiddels overtuigd van het waarom internet vergelijken verstandig is, maar ook hoe makkelijk het is? Dan kunt u bij ons de internet aanbieders vergelijken, met al hun pakketten, al hun opties, al hun maandelijkse kosten en al hun huidige aanbiedingen. U ontvangt met een internet only pakket alleen internet, en dat hoeft helemaal niet duur te zijn per maand.

Combivoordeel: internet thuis en mobiel abonnement

Heeft u al een mobiel abonnement voor uw smartphone? Dan is het het overwegen waard om even te kijken om nu ook een internetpakket te nemen bij dezelfde aanbieder. U krijgt dan in veel gevallen gratis Combivoordeel. Met Combivoordeel krijgt u bijvoorbeeld extra korting of extra data voor uw mobiele telefoon, helemaal gratis.

Hoe gaat overstappen?

Overstappen naar een nieuwe internetprovider is makkelijk. Heeft u met hulp van de postcodecheck een keuze gemaakt voor uw nieuwe provider? Dan kunt u snel en eenvoudig een aanvraag doen voor uw nieuwe abonnement. Via de vergelijker komt u direct op de aanvraagstraat van de provider naar wens terecht. U voltooid de aanvraag en uw nieuwe provider laat u vervolgens naadloos overstappen naar uw nieuwe internet abonnement zonder dat u dubbele lasten heeft. Dat is toch ideaal? Na een bestelling heeft u nog wel 14 dagen bedenktijd mocht dat nodig zijn.

Hoe moet ik internet aansluiten?

Heeft u een nieuw abonnement afgesloten? En wilt u weten hoe het internet aansluiten moet? Dat is makkelijk. Het hangt een beetje af van de verbinding die u heeft uitgekozen en van het bouwjaar van uw woning. Maar over het algemeen komt het internetsignaal bij u thuis binnen in de meterkast. Van uw internetprovider ontvangt u een modem. Het modem sluit u aan op het internetsignaal in de meterkast en u doet de stekker van het modem in het stopcontact. Het modem zal opstarten en gaat kort daarna een draadloos netwerk uitzenden (wifi signaal). Van uw nieuwe internetprovider krijgt u een installatiepakket waarin staat uitgelogd hoe u kunt Wifi inloggen op uw nieuwe internetabonnement. Heeft u een computer of Smart TV die bedraad aangesloten moet worden? Dan steekt u de netwerkkabel in het nieuwe modem.

Heeft u al een internetprovider en gaat u overstappen? Let er dan wel op dat u het oude modem nog even terugstuurt, want deze heeft u waarschijnlijk in bruikleen. Uw oude provider stuurt u waarschijnlijk een retour-doos toe zodat u deze zonder kosten terug kunt sturen.