Goedkoop internet studenten

Op zoek naar goedkoop internet voor jouw studentenhuis? Wij helpen je graag in de zoektocht naar de beste internet provider voor jouw situatie.

Internet vergelijken studenten

Welke internet abonnementen zijn er beschikbaar op jouw adres? Vul de postcode en huisnummer in. De vergelijker laat direct alle aanbieders en internet abonnementen zien. De goedkoopste staat bovenaan, inclusief alle huidige welkomstaanbiedingen die jou extra korting geven.

Internet voor studenten

Ben je student? En ga je in een studentenhuis wonen? Alleen of met wat vrienden, studiegenoten, leeftijdsgenoten? Dan is internet natuurlijk onmisbaar in jouw studententijd. Je hebt het nodig voor je studie, om goed onderzoek te kunnen doen, maar ook om te ontspannen. Op je kamer nog even online gamen? Of nog even online streamen? Netflixen? Het kan allemaal, maar dan is er wel een stabiele vlotte internetverbinding nodig. Als student heb je waarschijnlijk wat minder te besteden nog. Gelukkig hebben we goed nieuws, want besparen op een internet abonnement is heel goed mogelijk, zonder dat je daarvoor traag internet krijgt. Kies bijvoorbeeld voor de juiste snelheid en maak gebruik van de interessante aanbiedingen, acties, kortingen en deals die internet providers hebben voor nieuwe klanten. Wat is de beste internet provider? Start met internet vergelijken via de vergelijker. Alle internet abonnementen van vandaag de dag worden hier direct met elkaar vergeleken en jij kan met filters jouw wensen duidelijk maken. Makkelijker wordt het niet.

Adviessnelheid internet voor studentenhuizen

Grote kans dat je niet op jezelf woont als student en je de internetsnelheid moet delen met huisgenoten. Niemand wil traag internet in huis, dus zorg ervoor dat de internetsnelheid voldoende hoog is voor jullie allemaal. Houd grofweg rekening met 25 MB/s per persoon als het gaat om regulier surfen. Zijn jullie intensieve streamers of gamers? Reken dan op 50 Mb/s per persoon.

Met deze vuistregel komen we grofweg tot de volgende aanbevolen internetsnelheden afhankelijk van de grootte van jouw studentenhuis.

Grootte studentenhuisAanbevolen internetsnelheid (download)
Tot 4 personen100 – 150 Mb/s
5 tot 8 personen200 – 250 Mb/s
Meer dan 8 personen300 Mb/s of meer

Internet studentenhuis – tot 4 personen

Woon je in een wat kleiner studentenhuis met maximaal 4 persoon? Dan is het advies om te kiezen voor een internetsnelheid van zo’n 100 Mb/s. Als jullie allemaal tegelijk thuis zijn of intensief online gamen of streamen dan is het verstandig om voor iets meer te kiezen, bijvoorbeeld 150 Mb/s. Zo voorkom je irritaties rondom trager internet.

Ontdek met hulp van de vergelijker wat het goedkoopste internet is met deze internetsnelheid op jullie adres.

Internet studentenhuis – 5 tot 8 personen

Woon je in een wat groter studentenhuis met zo’n 5 tot 8 personen? Dan heb je wat sneller internet nodig om geen last te hebben van elkaar. In dit geval raden we aan om te kiezen voor minimaal 200 Mb/s en zelfs nog iets meer als jullie allemaal tegelijkertijd gebruik maken van het internet. Kies je voor een glasvezel verbinding dan is de kwaliteit vaak wat hoger en is het uploaden ook minimaal net zo snel als het downloaden, wat handig kan zijn in een studietijd. Glasvezel is tegenwoordig niet per se duurder dan kabel internet, dit zie je terugkomen in de vergelijker na het invullen van jullie postcode en huisnummer.

Internet studentenhuis – meer dan 8 personen

Woon je met nog meer dan 8 personen in één studentenhuis met één internet abonnement? Dan is het verstandig om te kiezen voor minimaal 300 Mb/s. Soms kost het zelfs helemaal niet heel veel meer als je nog één stapje sneller internet neemt. En omdat je de kosten per maand kunt delen met heel wat personen zijn de kosten per maand ook goed te overzien. En heb je allemaal lekker vlot internet.

Internet en TV studentenhuis

Kijken jullie ook graag naar lineaire TV in het studentenhuis? Kies dan voor een aantrekkelijk en goedkoop internet en TV abonnement. Door deze 2 abonnementen te combineren bij 1 provider krijg je vaak een aantrekkelijke korting. Met hulp van de vergelijker kun je aangeven of je ook de dienst televisie kijken wilt toevoegen.

Internet welkomstkorting

Wil je extra voordelig uit zijn? Kies dan voor een aantrekkelijke welkomstkorting. Internetproviders verwelkomen je graag als nieuwe klant en daarom strooien ze graag met korting in het eerste jaar. Dit kan je het eerste jaar flink wat korting opleveren op de maandelijkse kosten. Dat is toch mooi meegenomen, zeker als student. Neem je een contract voor een jaar? Dan kun je een jaar later eventueel overstappen van provider en ergens anders wéér profiteren van de welkomstaanbieding. Ieder jaar overstappen kan zo flink wat geld opleveren, en het overstappen zelf valt erg mee.