Internet vergelijken

Vergelijk makkelijk en snel alle internetaanbieders en hun beschikbare abonnementen op jouw adres. Vergelijk hier alle bekende internet providers uit Nederland. Met hulp van de postcode check zie je direct wat er op jouw adres beschikbaar is, inclusief de huidige internet aanbiedingen. Start nu hier met internet vergelijken:

Vergelijk internet zelf

Al met al is er flink wat aanbod als het gaat om internet abonnementen. Er zijn grote bekende internet providers die bijna overal beschikbaar zijn, zoals KPN of Ziggo, maar er zijn ook kleinere interessante partijen met heel snel internet, zoals Jonaz, Delta, Solcon. Alle internet aanbieders hebben meerdere internet pakketten of internet abonnementen waar je uit kunt kiezen. Als je dat allemaal zelf moet uitzoeken dan is dat best een behoorlijke klus. Als je gebruik maakt van de internet vergelijker op deze pagina dan profiteer je van een hoop gemak:

  • De vergelijker laat alleen de providers zien die op jouw adres beschikbaar zijn
  • Door de filters te gebruiken kun je jouw wensen duidelijk maken en past de vergelijker zich direct aan
  • Kies zelf wat je het belangrijkste vindt qua volgorde; de hoogste snelheid of de laagste prijs? Het kan eenvoudig met één druk op de knop.
  • De vergelijker is up to date met de laatste internet aanbiedingen, acties, kortingen en deals waar je van kunt profiteren als je vandaag overstapt.
  • Wil je sommige providers niet zien in het resultaat? Dan kun je ze uitvinken.

Goedkoopste internet

Het goedkoopste internet abonnement 2022 van dit moment is: Youfone internet thuis met een downloadsnelheid van 30 Mb/s en een uploadsnelheid van 8 Mb/s. Je betaalt hiervoor slechts 31 euro per maand. Youfone internet maakt gebruik van het KPN netwerk en levert daarmee hoge kwaliteit. Meer weten? Check nú de Youfone website.

Internet aanbieding

Internet aanbieders verwelkomen jou graag als nieuwe klant. Als je vandaag overstapt naar een andere internet provider, check dan ook de huidige internet aanbiedingen die populair zijn:

Internet aanbieders vergelijken

In de vergelijker worden bij elke vergelijking de volgende aanbieders meegenomen: Ziggo, KPN, Youfone, Budget Thuis, T-Mobile, Online.nl, Solcon, XS4ALL. Wil je toch liever een internet en TV pakket of een alles in 1 pakket met internet, tv en bellen? Dat kan ook eenvoudig worden aangevinkt in de vergelijker. De resultaten die getoond worden, worden direct aangepast.

Los van prijs en snelheid is er wel degelijk verschil tussen de verschillende aanbieders. Dit komt bijvoorbeeld door het modem dat geleverd wordt of de netwerkinstellingen. Check goed wat de werkelijke internetsnelheid is die haalbaar is. De postcode check helpt hierbij. Maar dat is niet alles, bij allemaal krijg je ook een draadloos wifi modem. Het signaal en de sterkte is niet altijd toereikend voor het hele huis. Dit kan wel opgelost worden met bijvoorbeeld Wifi Hotspots plaatsen. Bij sommige krijg je deze gratis op het moment van overstappen bij anderen moet je ze erbij kopen.

Tot slot, als je thuis internet dan wil je ook dat dit veilig gaat. Bij sommige abonnementen krijg je er gratis een veiligheidspakket bij met virussoftware en malware. Dit maakt het thuis internetten extra prettig en veilig voor iedereen uit het gezin.

Glasvezel internet

Een glasvezel internetabonnement is het pakket van dé toekomst. Een groot voordeel van glasvezel is dat het verzenden en ontvangen van bestanden en data even snel gaat. Op dit moment kun je met glasvezel de hoogste internetsnelheden behalen van 1 GB/s, dat is maar liefst 1.000 MB/s. Ook in de toekomst zal dit de snelste verbinding blijven. Heeft jouw woning een glasvezelverbinding? Dan vindt de aansluiting plaats in de meterkast. Over het algemeen komt er een monteur bij je langs om de installatie te voltooien. Glasvezel internet is vaak iets duurder dan ADSL of kabel, maar hiermee heb je wel supersnel internet thuis.

Internet thuis vergelijken – hier moet je op letten

Als je gaat starten met thuis internet vergelijken om een nieuwe provider uit te zoeken dan kun je dit eenvoudig en snel doen met de vergelijker die alleen de beschikbare internet abonnementen laat zien op jouw adres. Je hoeft enkel jouw postcode en huisnummer in te vullen en het resultaat volgt meteen. Waar moet je zoal op letten?

  • Providers hebben verschillende soorten verbindingen: ADSL, glasvezel of kabel. Wat heb je het liefste?
  • Providers hebben vaak een welkomst aanbieding om je over de streep te trekken. Dit kan het overstappen extra leuk maken, maar kijk ook goed naar hetgeen je gaat betalen na de kortingsperiode. Dit is het bedrag dat je langere tijd per maand moet kunnen missen. De meeste contracten zijn of 1 of 2 jaar en kun je daarna pas maandelijks opzeggen. Standaard laat de vergelijker bovenaan het resultaat zien wat het goedkoopste internet pakket is. Je kunt ook kiezen voor ‘laagste vaste prijs’, ‘ons advies’ of ‘snelste eerste’. Zo kun je eenvoudig de beste resultaten zien die jij interessant vindt om een afweging te kunnen maken qua internet provider en internet pakket.
  • Sta goed stil bij welke internetsnelheid je nodig hebt. Een veel te hoge internetsnelheid terwijl je die niet nodig hebt zorgt voor onnodig hoge maandelijkse lasten. Een te lage internetsnelheid zorgt voor irritatie tijdens het gebruik van internet thuis.

Alleen internet abonnement / internet only

Een abonnement met alleen internet, wordt ook wel een internet only abonnement genoemd. Deze vorm van een abonnement wordt steeds populairder. Want zeg nu eens eerlijk, heb jij thuis nog een vaste telefoon? En als je hem hebt, gebruik je hem dan ook nog? Of hoe vaak kijk je nog lineaire tv programma’s? Of kijk je alles toch al op internet? Hiervoor hebben de providers een internet only of alleen internet abonnement beschikbaar gemaakt. Bij Ziggo was het lange tijd niet mogelijk, maar sinds 2021 is er ook een Ziggo Internet Only abonnement beschikbaar en af te sluiten.

Overstappen van internet abonnement

Heb je een keuze kunnen maken na het internet vergelijken? Dan is overstappen ook zo gepiept. Klik in de vergelijker op ‘Bekijk’ en je wordt meteen doorgestuurd naar de website van de betreffende provider. Vul hier online je gegevens in en de aanvraag is gedaan! Vanuit de provider ontvang je de verdere informatie over jouw nieuwe internet abonnement en hoe snel en hoe je deze kunt aansluiten. Overstappen is écht een makkie en je zit echt geen dag zonder internet.

Internet vergelijken, waarom?

Waarom internet vergelijken? Heb je net als ons een hekel om teveel te betalen terwijl dat niet nodig is? Dat is heel normaal toch en schijnt ook erg Hollands te zijn. Als je al langere tijd bij dezelfde provider zit dan is de kans aanwezig dat je te veel betaalt voor hetgeen je krijgt. Misschien kun je bij een andere aanbieder een stuk minder betalen en kiezen voor een goedkoop internet abonnement met dezelfde snelheid als nu. Of kun je een veel hogere internetsnelheid krijgen voor dezelfde prijs als nu. Of wellicht kun je er een leuke (gratis) extra bij krijgen als je overstapt. Heb je een mobiel abonnement bij een andere provider? Dan kun je nu waarschijnlijk profiteren van gratis combivoordeel zodat je maandelijks extra korting ontvangt of dubbele mobiele data krijgt. Tot slot, als je overstapt krijg je weer een nieuw modem met de nieuwste techniek, dat komt je Wifi verbinding thuis altijd weer ten goede.

Even checken of de huidige aanbieder nog de juiste is? Dat is waarom vergelijken zo leuk en makkelijk is. Wij helpen jou er graag bij.