Internet vergelijken

Vergelijk makkelijk en snel alle internetaanbieders en hun beschikbare abonnementen op jouw adres. Vergelijk hier alle bekende internet providers uit Nederland. Met hulp van de postcode check zie je direct wat er op jouw adres beschikbaar is, inclusief de huidige internet aanbiedingen. Bekijk hieronder het beste internet dat bij jou past. Het enige dat je hoeft in te vullen:

 • Jouw postcode
 • Jouw huisnummer
 • Jouw eventuele wensen waar de vergelijker rekening mee moet houden

Internet vergelijken is hierdoor heel makkelijk en snel!

Vergelijk internet

Start nu meteen met internet vergelijken:

Eenvoudig internet vergelijken

Al met al is er flink wat aanbod als het gaat om internet abonnementen. Er zijn grote bekende internet providers die bijna overal beschikbaar zijn, zoals KPN of Ziggo, maar er zijn ook kleinere interessante partijen met heel snel internet, zoals Jonaz, Delta, Solcon.

Alle internet aanbieders hebben meerdere internet pakketten waar je uit kunt kiezen. Als je dat allemaal zelf moet uitzoeken dan is dat best een behoorlijke klus. Als je gebruik maakt van de internet vergelijker op deze pagina dan profiteer je van een hoop gemak en zie je direct het goedkoopste abonnement per provider:

 • De vergelijker laat alleen alle providers zien die op jouw adres beschikbaar zijn
 • Door de filters te gebruiken kun je jouw wensen duidelijk maken en past de vergelijker zich direct aan
 • Kies zelf wat je het belangrijkste vindt qua volgorde; de hoogste snelheid of de laagste prijs? Het kan eenvoudig met één druk op de knop.
 • De vergelijker is up to date met de laatste internet aanbiedingen, acties, kortingen en deals waar je van kunt profiteren als je vandaag overstapt.
 • Wil je niet alle providers zien in het resultaat? Dan kun je ze uitvinken.
 • Heb je een keuze gemaakt? Sluit het nieuwe abonnement direct online af. En binnen no time kun je thuis gebruik maken van jouw nieuwe abonnement. Heb je hulp nodig met de aansluiting? Kies dan voor een monteur tijdens de aanvraag.

Goedkoopste internet

Het goedkoopste internet abonnement 2024 van dit moment is: Youfone internet thuis met een downloadsnelheid van 30 Mb/s en een uploadsnelheid van 8 Mb/s. Je betaalt hiervoor slechts 31 euro per maand. Youfone internet maakt gebruik van het KPN netwerk en levert daarmee hoge kwaliteit. Meer weten? Check nú de Youfone website.

Internet aanbieding

Internet aanbieders verwelkomen jou graag als nieuwe klant. Voor nieuwe klanten hebben ze dan ook bijna altijd interessante welkomstaanbiedingen. Als je vandaag overstapt naar een andere internet provider, check dan ook de huidige internet aanbiedingen die populair zijn. In veel gevallen kun je de eerste maanden korting krijgen. De beste deals van dit moment zijn:

Internet aanbieders vergelijken

In de vergelijker worden bij elke vergelijking de volgende aanbieders meegenomen: Ziggo, KPN, Youfone, Budget Thuis, T-Mobile, Online.nl, Solcon, Freedom, Delta. Oftewel, alle providers uit Nederland die internet kunnen leveren. Wil je toch liever een internet en TV pakket of een alles in 1 pakket met internet, tv en bellen? Dat kan ook eenvoudig worden aangevinkt in de vergelijker. De resultaten die getoond worden, worden direct aangepast.

Los van prijs en snelheid is er wel degelijk verschil tussen de verschillende aanbieders. Dit komt bijvoorbeeld door het modem dat geleverd wordt of de netwerkinstellingen. Checkgoed naar de beloofde maximale snelheid maar ook wat de werkelijke internetsnelheid is die haalbaar is. De postcode check helpt hierbij. Maar dat is niet alles, bij allemaal krijg je ook een draadloos wifi modem. Het signaal en de sterkte is niet altijd toereikend voor het hele huis. Dit kan wel opgelost worden met bijvoorbeeld Wifi Hotspots plaatsen. Bij sommige krijg je deze gratis op het moment van overstappen bij anderen moet je ze erbij kopen.

Tot slot, als je thuis internet dan wil je ook dat dit veilig gaat. Bij sommige abonnementen krijg je er gratis een veiligheidspakket bij met virussoftware en malware. Dit maakt het thuis internetten extra prettig en veilig voor iedereen uit het gezin.

Glasvezel internet

Een glasvezel internetabonnement is het pakket van dé toekomst. Een groot voordeel van glasvezel is dat het verzenden en ontvangen van bestanden en data even snel gaat. Op dit moment kun je met glasvezel de hoogste internetsnelheden behalen van 1 GB/s, dat is maar liefst 1.000 MB/s. Ook in de toekomst zal dit de snelste verbinding blijven.

Heeft jouw woning een glasvezelverbinding? Dan vindt de aansluiting plaats in de meterkast. Over het algemeen komt er een monteur bij je langs om de installatie te voltooien. Glasvezel internet is vaak iets duurder dan ADSL of kabel, maar hiermee heb je wel het snelste internet thuis. Is er glasvezel beschikbaar bij jou? Check het met de vergelijker.

Internet thuis vergelijken – hier moet je op letten

Als je gaat starten met thuis internet vergelijken om een nieuwe provider uit te zoeken dan kun je dit eenvoudig en snel doen met de vergelijker die alleen de beschikbare internet abonnementen laat zien op jouw adres. Je hoeft enkel jouw postcode en huisnummer in te vullen en het resultaat volgt meteen. Dit maakt internet vergelijken zo makkelijk en waardevol. Waar moet je zoal op letten?

 • Providers hebben verschillende soorten verbindingen: DSL internet, glasvezel of kabel internet. Wat heb je het liefste?
 • Providers hebben vaak een welkomst aanbieding om je over de streep te trekken. Dit kan het overstappen extra leuk maken, maar kijk ook goed naar hetgeen je gaat betalen na de kortingsperiode. Dit is het bedrag dat je langere tijd per maand moet kunnen missen. De meeste contracten zijn of 1 of 2 jaar en kun je daarna pas maandelijks opzeggen. Standaard laat de vergelijker bovenaan het resultaat zien wat het goedkoopste internet pakket is. Je kunt ook kiezen voor ‘laagste vaste prijs’, ‘ons advies’ of ‘snelste eerste’. Zo kun je eenvoudig de beste resultaten zien die jij interessant vindt om een afweging te kunnen maken qua internet provider en internet pakket.
 • Sta goed stil bij welke internetsnelheid je nodig hebt. Een veel te hoge internetsnelheid terwijl je die niet nodig hebt zorgt voor onnodig hoge maandelijkse lasten. Een te lage internetsnelheid zorgt voor irritatie.

Alleen internet abonnement / internet only

Een abonnement met alleen internet, wordt ook wel een internet only abonnement genoemd. Deze vorm van een abonnement wordt steeds populairder. Want zeg nu eens eerlijk, heb jij thuis nog een vaste telefoon? En als je hem hebt, gebruik je hem dan ook nog? Of hoe vaak kijk je nog lineaire tv programma’s? Of kijk je alles toch al op internet? Hiervoor hebben de providers een internet only of alleen internet abonnement beschikbaar gemaakt. Bij Ziggo was het lange tijd niet mogelijk, maar sinds 2021 is er ook een Ziggo Internet Only abonnement beschikbaar en af te sluiten.

Overstappen van internet abonnement

Heb je een keuze kunnen maken na het internet vergelijken? Dan is overstappen ook zo gepiept. Klik in de vergelijker op ‘Bekijk’ en je wordt meteen doorgestuurd naar de website van de betreffende provider. Vul hier online je gegevens in en de aanvraag voor alleen internet is gedaan! Vanuit de nieuwe provider ontvang je de verdere informatie over jouw nieuwe internet abonnement en hoe snel en hoe je deze kunt aansluiten. Overstappen is écht een makkie en je zit echt geen dag zonder internet.

Internet vergelijken, waarom?

Waarom internet vergelijken? Heb je net als ons een hekel om teveel te betalen terwijl dat niet nodig is? Dat is heel normaal toch en schijnt ook erg Hollands te zijn. Als je al langere tijd bij dezelfde provider zit dan is de kans aanwezig dat je te veel betaalt voor hetgeen je krijgt. Misschien kun je bij een andere aanbieder een stuk minder betalen en kiezen voor een goedkoop internet abonnement met dezelfde snelheid als nu. Of kun je een veel hogere internetsnelheid krijgen voor dezelfde prijs als nu. Of wellicht kun je er een leuke (gratis) extra bij krijgen als je overstapt.

Heb je een mobiel abonnement bij een andere provider? Dan kun je nu waarschijnlijk profiteren van gratis combivoordeel zodat je maandelijks extra korting ontvangt of dubbele mobiele data krijgt. Tot slot, als je overstapt krijg je weer een nieuw modem met de nieuwste techniek, dat komt je Wifi verbinding thuis altijd weer ten goede.

Even checken of de huidige aanbieder nog de juiste is? Dat is waarom internet providers vergelijken zo leuk en makkelijk is. Wij helpen jou er graag bij.

Veelgestelde vragen over internet vergelijken

Wat is de beste internet provider?

Het beste internetabonnement is voor iedereen anders, het hangt namelijk af van jouw behoeftes, met hoeveel mensen je tegelijkertijd gebruik maakt van het internet, de mogelijkheden die de aanbieders hebben (wel of geen glasvezel). Met hulp van de vergelijker vind je sowieso het beste internet voor jouw situatie.

Krijg ik bij een alleen internet abonnement ook een e-mailadres?

Zeker, bij aanschaf van een nieuwe internetprovider krijg je ook een mailadres van de betreffende provider dat je kunt gebruiken.

Wanneer heb ik niet genoeg aan een internet only pakket?

Kijk je toch nog graag naar lineaire televisie of interactieve tv? Dan kan het verstandig zijn om een aantrekkelijk internet en TV abonnement te nemen. Door internet en TV te combineren krijg je een aantrekkelijke combinatiekorting bij één aanbieder en kun je tv kijken waar en wanneer het jou uitkomt.

Hoe werkt overstappen naar een nieuwe provider?

Zorgeloos overstappen van je huidige abonnement en huidige provider naar een nieuwe is heel eenvoudig. Heb je het juiste abonnement gevonden? Dan kun je alles online aanvragen en binnen een paar weken ben je compleet overgestapt. De meeste providers bieden een overstapservice aan. Maak daar gebruik van als het kan, dan weet je zeker dat je oude en nieuwe abonnement naadloos op elkaar aansluiten en je niet voor verrassende dubbele kosten komt te staan of zonder internet zit.

Welke internet providers beschikbaar op mijn adres?

In Nederland is er heel wat te kiezen qua verschillende providers: KPN, T Mobile, Ziggo, Youfone, Online.nl, Delta en nog enkele anderen. Door deze te vergelijken, weet je zeker dat je kunt profiteren van de goedkoopste deal en krijg je direct inzicht in alle abonnementen op jouw adres. Doe de postcodecheck om het jezelf makkelijk te maken.

Wat is het voordeel van alleen internet?

Gebruik je een TV abonnement eigenlijk niet? Kijk je geen reguliere TV meer? Dan is het zonde om hier iedere maand voor te betalen. Een paar jaar geleden hadden de meeste huishoudens nog een alles in 1 pakket met internet, bellen en telefonie. Het telefonie deel verdwijnt daar al langere tijd van, omdat we met onze mobiele abonnement veelal onbeperkt kunnen bellen. Kijk je ook geen televisie meer via de lineaire manier? Dan voldoet een internet only optie. Tegenwoordig hebben bijna alle aanbieders zo’n abonnement in hun aanbod.

Is er combinatiekorting mogelijk?

Het loont de moeite om even te checken wat jouw huidige mobiele provider jou qua internet aanbieden kan. In sommige gevallen kun je vrij eenvoudig wat extra korting krijgen als je een mobiel abonnement en een internet abonnement bij dezelfde provider afsluit. Soms geldt de combinatiekorting pas vanaf een internet tv abonnement.

Kan ik mijn aanvraag annuleren?

Na de aanvraag van jouw nieuwe abonnement ontvang je een bevestiging per e-mail. Na deze bevestiging heb je 14 dagen bedenktijd. Hierdoor is het mogelijk om binnen 14 dagen de aanvraag te annuleren. Hiervoor hoef je geen reden op te geven. Vraag wel altijd om een schriftelijke bevestiging.

Wat kost internet per maand?

De internetkosten zijn vanzelfsprekend afhankelijk van het type abonnement dat u kiest. Kiest u voor een alleen internet pakket, dan moet u rekening houden met grofweg de volgende kosten:

 • Eenmalige aansluitkosten: tussen de 0 en 30 euro
 • Een monteur voor de installatie: tussen de 0 en 75 euro
 • De maandelijkse internet kosten: tussen de 30 en 75 euro

Welke provider moet ik kiezen? Door te starten met internet vergelijken vind je makkelijker het goedkoopste internet abonnement dat aan al jouw wensen voldoet. Alle providers die op jouw adres kunnen leveren komen daar in terug. Vervolgens kun je een abonnement afsluiten bij degene die als totaal het beste uit de bus komt.

Wat is het snelste internet?

Het snelste internet dat op dit moment leverbaar is, als jouw aansluiting dat toelaat, is 1.000 Mb/s om te downloaden. Het is overigens niet gezegd dat het snelste abonnement ook direct het beste abonnement is voor jou. Kijk in eerste instantie naar de totale inhoud van het pakket om te komen tot de beste keuze.