Aantal vaste telefoonlijnen stabiel

4 september 2015 – Eerder deze week maakte Telecompaper bekend dat het aantal vaste telefoonlijnen stabiel is gebleven en maar iets is gedaald. In het 2e kwartaal van dit jaar daalde het aantal vaste lijnen met slechts 1.000 naar een totaal van 6,28 miljoen.

Het verlies van de kabelaars duidt erop dat er een punt van verzadiging is bereikt ten aanzien van het totaal te verkopen vaste telefoonlijnen.

Wel schuift het type verbinding wat op. Zo is er een daling in het aantal conventionele lijnen en een toename in het aantal digitale lijnen door telefoonaansluitingen via internet (VoIP). Heel veel groei wordt er in zijn geheel niet verwacht. Het aantal vaste telefoonlijnen zal ongeveer stabiel blijven de komende jaren. Het zal wel langzaam aan schuiven richting vaste telefoonlijnen via glasvezel en DSL. Het verzadigingseffect voor glasvezel wordt verwacht in 2015. En voor DSL in 2017. De gemiddelde groei per jaar voor 2015 – 2019 zal slechts 0,1% bedragen.

Besparen door een alles in 1 pakket
Heeft u momenteel nog een abonnement voor alleen uw vaste telefoonlijn en uw tv en internet abonnement ergens anders ondergebracht? Dan kunt u waarschijnlijk nog wel wat euro’s besparen in de maand. Door een alles in 1 pakket aan te schaffen profiteert u van een leuke korting. Vaak krijgt u er een vaste lijn gratis bij en betaalt u alleen nog de gesprekskosten per minuut. Iets voor u? Vergelijk dan onze alles in 1 pakketten.