Alles in 1 groeit verder in populariteit

9 augustus 2015 – Een alles in 1 pakket is de afgelopen periode nog steeds populairder geworden. Dit blijkt uit de Telecommonitor van de Autoriteit Consumenten & Markt (ook wel ACM). Een alles in 1 pakket betekent dat er in één abonnement meerdere diensten zitten: televisie, breedband (internet) en vaste telefonie.

Momenteel zijn ruim 6 miljoen van de bijna 7 miljoen internetaansluitingen onderdeel van een pakket/abonnement met meerdere diensten. Ook steeds populairder zijn de 4 in 1 pakketten (ook wel quad play bundels genoemd). Deze 4 in 1 pakketten hebben dan ook mobiele telefonie toegevoegd aan het pakket. Een voorbeeld hiervan is Ziggo.

Steeds meer glasvezel
Een grote groep internetgebruikers heeft behoefte aan een zeer snelle internetverbinding van 100 MB/s of nog sneller. Deze groep kiest vaker voor glasvezel. ACM liet zien dat van de 60.000 nieuwe glasvezelklanten de helft kiest voor een snelheid van 100 Mb/s of meer. Deze snelheid is zo hoog waardoor het in een huishouden eenvoudig is om met meerdere personen tegelijk te internetten en tv te kijken.

Inmiddels heeft 62% van de huishoudens een snelheid van 30 Mb/s of meer. Dit komt voornamelijk door de verhogingen die KPN en Ziggo heeft doorgevoerd de laatste tijd.

Nog sneller internet verwacht
ACM verwacht dat de internetsnelheid de komende kwartalen nog verder zal stijgen. KPN investeert momenteel behoorlijk in het upgraden van het kopernetwerk. Hierdoor kan KPN naar verwachting snelheden realiseren van meer dan 100 Mb/s. Hiermee ligt Nederland ook goed op koers. De Europese doelstelling is namelijk dat in 2020 alle huishoudens een internetsnelheid van 30 Mb/s tot hun beschikking moeten kunnen hebben.

Alles in 1 vergelijken
Wilt u weten welke pakketten er momenteel allemaal beschikbaar zijn? Op deze website kunt u eenvoudig de alles in 1 pakketten met elkaar vergelijken. Wilt u weten wat er op uw adres beschikbaar is? Maak dan gebruik van de postcodecheck. Dan weet u meteen of momenteel niet teveel betaald en nog wat kunt besparen.