Alles in 1 verhuizen

Gaat u verhuizen? En heeft u op dit moment een alles in 1 pakket met internet, tv en bellen of heeft u een 2 in 1 pakket met internet en TV? Dan komt bij u waarschijnlijk wel de vraag naar boven: wat moet ik doen bij een verhuizing? Wij helpen u daar een beetje mee in dit artikel.

Alles in 1 verhuizing

Als u gaat verhuizen dan moet u dit even doorgeven bij uw alles in 1 provider (bijvoorbeeld Ziggo, KPN, T-Mobile of NLE). Op deze manier kan uw provider van uw abonnement ervoor zorgen dat uw abonnement ook met u mee zal verhuizen. Als uw huidige abonnement gewoon ook op uw nieuwe adres te leveren is dan zal dit soepel verlopen en hoeft u verder niet heel veel te doen. Maar niet altijd kan uw huidige abonnement mee naar uw nieuwe woning. Waar moet u dan aan denken? Stel u heeft nu een glasvezel abonnement thuis en in uw nieuwe woning is nog geen glasvezel leverbaar, dan kan uw abonnement niet mee. U kunt dan uw abonnement opzeggen – meestal kosteloos – en een nieuw alles in 1 pakket uitzoeken. Dit kunt u doen door eerst te starten met vergelijken wat er allemaal bij u leverbaar is en wat dat kost zodat u een verstandige keuze kunt maken voor een nieuwe internet en tv thuis of alles in 1 thuis pakket. De kans is groot dat uw huidige aanbieder u natuurlijk wel wil verleiden met een pakket dat ze wel kunnen leveren op uw nieuwe adres. U kunt dit natuurlijk overwegen, maar het is vaak verstandig om eerst zelf even wat vergelijkingen te doen zodat u niet te snel ja zegt tegen een uiteindelijk niet zo gunstig abonnement voor uw situatie.

Het contract opzeggen

Als u gaat overstappen naar een nieuwe aanbieder, dan zult u uw huidige contract moeten opzeggen. Dit kan erg makkelijk geregeld worden met de overstapservice die uw nieuwe aanbieder u aanbiedt. Dit zorgt ervoor dat de aanbieder van uw nieuwe abonnement contact opneemt met de aanbieder van uw oude abonnement om het onderling te regelen. Zo heeft u geen dubbele kosten en zit u ook niet zonder internet omdat het niet goed is afgestemd onderling. Wilt u het toch zelf doen? Dat mag natuurlijk, maar meestal is het verstandiger om gebruik te maken van de overstapservice.

Een nieuwe woning, een nieuw abonnement

Welke stappen moet u allemaal doorlopen in de zoektocht en aanschaf van een nieuw alles in 1 pakket?

  • Het begint met het opzoeken van de contractduur van uw huidige abonnement. U wilt natuurlijk overstappen zonder geldboete. Controleer dan ook altijd even of de contracttermijn wel is verlopen. Daarna is uw abonnement namelijk elke maand op te zeggen.
  • Ga op zoek naar wat u wilt hebben. Heeft u weer een alles in 1 pakket nodig of gaat u dit keer voor een internet en tv pakket? Of misschien wel alleen een internet only abonnement? Er zijn vaak hoge kortingen te krijgen als u kiest voor complete pakketten. Bedenk dus goed wat u nodig gaat hebben in uw nieuwe huis zodat u uw abonnement daar op af kunt stemmen.
  • Doe de postcode check: als u weet wat u wilt hebben dan kan het alles in 1 vergelijken gaan beginnen, u vult uw postcode in in de vergelijker en die doet voor u het werk. U kunt aangeven of u glasvezel, kabel en ADSL pakketten wilt vergelijken met elkaar en u kunt ook uw andere voorkeuren meegeven. De vergelijker selecteert direct de pakketten die voldoen aan uw wensen. Hierin worden alle merken meegenomen, zoals Ziggo, KPN, T-Mobile, NLE.
  • Vervolgens hoeft u alleen nog maar een keuze te maken. U heeft nu alle aanbieders uit Nederland met elkaar vergeleken en u weet wat u wilt. Ga vervolgens naar de website van de aanbieder toe en vraag het nieuwe pakket bij ze aan.
  • Had u een vaste telefoonlijn en wilt u dit nummer meenemen? Dat kan met nummerbehoud. Geef dit aan tijdens het bestelproces dan zal uw nieuwe provider dit voor u regelen. Wilt u uw e-mailadres ook behouden? Dan moet u contact opnemen met uw huidige provider. Vaak is dit wel mogelijk voor een paar euro per maand.
  • Heeft u alles aangevraagd? Dan heeft u een bedenktijd van 14 dagen. Dit is een wettelijk vastgestelde periode. In deze tijd kunt u er alsnog vanaf zien zonder dat u daarvoor een reden moet opgeven.

Wilt u verder zoeken naar een alles in 1 pakket? Start dan nu met vergelijken! Wilt u meer weten van enkele aanbieders? Dat kan ook hier: