Bespaar tip 2024: ieder jaar een nieuwe provider

Als experts op het gebied van internet (en televisie) abonnementen voor thuis adviseren we je nog altijd om slim te kiezen als het gaat om internet thuis. Het is een bekend feit, en recent weer bevestigd door de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op NU.nl, dat je als consument jaarlijks nog geld kunt besparen door van provider te veranderen. Volgens de ACM kan deze besparing oplopen tot wel 18 euro per maand op jouw internetkosten. Dat is op jaarbasis meer dan 200 euro.

De concurrentie binnen de telecommarkt blijft levendig, en aanbieders trekken nieuwe klanten aan met aantrekkelijke kortingen. Dit betekent dat jij in het eerste jaar van jouw abonnement bij een nieuwe provider tot 18 euro per maand kunt besparen vergeleken met jouw huidige abonnement. Regelmatig overstappen stelt je in staat om continu te profiteren van deze kortingen voor nieuwe klanten.

Manon Leijten, bestuurslid van de ACM, benadrukt het belang voor consumenten om jaarlijks hun abonnement te heroverwegen. Dit gaat niet alleen over prijs, maar ook over de geboden snelheid en service.

De ACM waakt over de concurrentie in deze sector. Ze voeren jaarlijkse marktanalyses uit om te garanderen dat grote spelers zoals KPN en Glaspoort hun netwerken openstellen voor andere aanbieders en dat de uitrol van glasvezel door diverse partijen wordt gerealiseerd. Bovendien houdt de ACM een scherp oog op overnames binnen de telecomsector, die de concurrentie kunnen beïnvloeden.

Ons advies aan jou is om actief op zoek te gaan naar de beste deals. Vergelijk abonnementen, niet alleen op prijs, maar ook op snelheid, betrouwbaarheid en klantenservice. Jouw internetverbinding is een cruciaal onderdeel van jouw dagelijkse leven thuis. Het loont om ervoor te zorgen dat je de beste deal krijgt die past bij jouw behoeften en budget.

We helpen je graag in jouw zoektocht naar de beste deal, kijk hiervoor op: