Budget Energie koopt NLE

20 januari 2018 – Eerder deze maand kondigde de Nederlandse Energieleverancier Nuts Groep (bekend als Budget Energie) aan dat ze NLE, een concurrent overnemen. Maar wat betekent deze overname voor u als klant van een van deze twee merken? En hoe zit het met de overname. Wij zetten het een en ander voor u op een rijtje.

Door de overname wordt de energieleverancier de nummer 4 in Nederland. In totaal beschikken ze dan over 600.000 klanten en hebben ze een omzet van 700 miljoen euro.

NLE werd opgericht in 2005 als vernieuwer in de energiemarkt. Dit is ze goed gelukt, want vorig jaar werd een omzet van 333 miljoen euro behaald met een nettowinst van 12 miljoen. Sinds eind 2016 schudden ze ook de alles in 1 markt op met internet, bellen en TV tegen een scherpe prijs.

Maar wat betekent het voor u als klant? Waarschijnlijk niet zo veel, want beide merken blijven gewoon bestaan. Uw contract verandert dus niet, en ook de naam niet. Er zal, zoals het er nu naar uitziet, geen migratie of iets dergelijks nodig zijn. Waarom dan de fusie? Bij Budget Energie zijn ze sterk in IT en processen en bij NLE zijn ze sterk in de marktbewerking en productontwikkeling. Daardoor kunnen de bedrijven elkaar goed aanvullen en daar profiteert u uiteindelijk als klant ook van doordat u betere producten krijgt en betere service op allerlei vlakken.

Wilt u meer informatie? Ga dan naar de website van NLE.
Wilt u meer weten over de abonnementen van NLE? Dat kan ook hier: