Caiway verandert glasvezel pakketten

4 maart 2017Caiway heeft sinds 1 maart enkele wijzigingen doorgevoerd in de alles in 1 glasvezel pakketten. Ze zijn duurder geworden, hebben een andere naam gekregen, en ze zijn verder uitgebreid, met o.a. een hogere internetsnelheid. Wat is er precies veranderd? U leest het hier allemaal.

Naamswijziging Caiway glasvezel

De makkelijkste wijziging: de glasvezel alles in 1 pakketten van Caiway hebben een andere naam gekregen. In de tabel hieronder ziet u de oude naam en de nieuwe naam. De oude namen waren niet zo heel veelzeggend, maar hadden vooral te maken met hoe snel de internetverbinding was. De nieuwe namen zijn wat frisser en makkelijker te onthouden.

Oude naam alles in 1 pakkettenNieuwe naam alles in 1 pakketten
Alles in 1 Glas G75Alles in 1 Voordelig
Alles in 1 Glas G250Alles in 1 Slim
Alles in 1 Glas G500Alles in 1 Snel

Verhoging prijzen

Een verandering in het pakket, inclusief de naam, gaat vaak hand in hand met het moment dat een aanbieder een verhoging doorvoert in de maandelijkse abonnementskosten. Zo ook bij Caiway. In de tabel hieronder ziet u wat de oude prijs was en wat de nieuwe prijs is. Vergeet niet dat u voor de nieuwe prijs ook een wat meer krijgt. Maar u ontkomt niet aan de nieuwe prijs.

Type pakketOude tariefNieuwe tarief
Alles in 1 Voordelig€ 44,95€ 46
Alles in 1 Slim€ 55,95€ 58
Alles in 1 Snel€ 66,95€ 70

Zoals u ziet zijn de verhogingen niet bij alle pakketten even veel. Het alles in 1 voordelig abonnement is €1,05 per maand duurder geworden. Op jaarbasis is dit een verhoging van €12,60. Het Alles in 1 Slim abonnement is €2,05 per maand duurder geworden. Op jaarbasis is dat €24,60. En het Alles in 1 Snel abonnement is zelfs met €3,05 per maand omhoog gegaan in prijs. Op jaarbasis is dat €36,60 duurder dan voorheen.

Sneller internet

De namen zijn gewijzigd, de prijs is wat omhoog gegaan. Maar wat krijgt u daar nu ook daadwerkelijk meer voor dan voorheen? 1 ding is zeker: sneller internet. In onderstaande tabel ziet u het verschil tussen de oude en de nieuwe situatie voor de glasvezel abonnementen van Caiway.

Type pakketOude internetsnelheid
(voor downloaden én uploaden)
Nieuwe internetsnelheid
(voor downloaden én uploaden)
Alles in 1 Voordelig75 Mb/s100 Mb/s
Alles in 1 Slim250 Mb/s300 Mb/s
Alles in 1 Snel500 Mb/s600 Mb/s

Best wel een lekkere verbetering. Het goedkoopste Caiway pakket is 25 Mb/s sneller geworden. Het middelste pakket (Slim) is maar liefst 50Mb/s sneller geworden. En het duurste, meest uitgebreide pakket is maar liefst 100 Mb/s sneller geworden. Met Caiway alles in 1 Snel kunt u nu maar liefst met een snelheid van 600 Mb/s uploaden én downloaden. Dat is echt onwijs snel. Het is natuurlijk wel afhankelijk van uw adres. Wilt u weten welke snelheid er haalbaar is op uw adres? Test dat nu snel op de website van Caiway.

TV wijzigingen

Qua televisie kijken zat u natuurlijk al goed bij Caiway, maar ook hier hebben kleine wijzigingen plaatsgevonden. Zo hebben alle pakketten standaard ‘Basic TV’. Dit zijn ruim 70 zenders, en 33 in Full HD. Voorheen kreeg u in het duurste pakket standaard meer zenders, maar dat is nu niet meer het geval. U kunt wel kiezen voor TV Plus. Dan krijgt u 39 extra TV-zenders in huis waarvan 5 in Full HD kwaliteit. Dat kan het overwegen waard zijn, maar het standaard pakket is al zeer compleet voor de gemiddelde TV kijker.

Het basispakket is wel iets uitgebreid per 1 maart. De zenders TRT Turk, Schlager TV, TV Oranje, Stingray Brava, History en de Duitse zenders RTL en WDR Fernsehen zijn nu direct toegevoegd.

Het Plus pakket heeft wel enkele wijzigingen ondergaan:

  • Meiden van Holland Soft is vervangen door Secret Circle
  • Penthouse TV, Comedy Central Extra, Crime & Investigation zijn toegevoegd
  • Pebble TV, Disney Jr, NDR Fernsehen, 3Sat zijn overgeheveld van basis naar PLUS.
  • De zender AMC is verdwenen uit het aanbod.

Wilt u alle wijzigingen nog eens uitgebreid nalezen of wilt u nog meer informatie? Ga dan naar de website van Caiway. Wilt u meer informatie over de alles in 1 abonnementen? Dat kan ook hier: