Champions League naar Ziggo Sport

20 december 2017Ziggo heeft bekend gemaakt dat het de komende 3 voetbalseizoenen de uitzendrechten heeft gekocht van de UEFA Champions League. Het gaat hierbij om de rechten voor het live uitzenden van wedstrijden + de samenvattingen op TV en internet. Vanaf het seizoen 2018 – 2019 kunt u hiervoor dus bij Ziggo terecht. Eerder waren de livewedstrijden alleen te zien via het betaalkanaal van Ziggo, maar nu dus ook via het open kanaal voor alle klanten van Ziggo. Dit nieuwe contract loopt tot en met het seizoen 2020 – 2021.

Er verandert vanaf volgend seizoen wel het een en ander rondom de aanvangsttijden van de Champions League wedstrijden. Er zullen 2 wedstrijden starten om 19.00 uur en de overige wedstrijden zullen om 21.00 uur starten. Dit betekent dat Ziggo 1 wedstrijd van 19.00 uur zal uitzenden en om 21.00 uur is er een schakelprogramma te zien voor Ziggo abonnees. Als de groepsfase van de Champions League is geweest dan zijn er per avond 2 wedstrijden die allebei om 21.00 uur beginnen.

Ziggo is niet de enige die de open rechten van de UEFA kan kopen. Op dit moment is SBS in Nederland de andere partij die de rechten heeft. Maar dit contract loopt in de zomer van 2018 af. Deze komen op dat moment dus ook nog beschikbaar op de Nederlandse markt. SBS beschikt op dit moment over het zogeheten A pakket. Dit betekent dat SBS (wordt uitgezonden op Veronica) mag kiezen welke wedstrijd ze willen uitzenden. Ziggo moet het dan doen met de wedstrijd die over blijft. In de praktijk zal dit betekenen dat de meest aantrekkelijke wedstrijd qua affiche zal worden uitgezonden op Veronica. Dit A pakket is dus binnenkort te koop, maar lijkt niet heel populair omdat de Nederlandse voetbalteams het minder goed doen.

Ziggo Sport breidt met deze toevoeging de sport content en programma’s verder uit. Dit past bij hun ambitie om live wedstrijden op het gebied van sport uit te zenden. Via Ziggo Sport Totaal is het straks mogelijk om zelf te bepalen naar welke wedstrijd u wilt kijken. Per voetbalavond zijn er maximaal vijf wedstrijden en u kiest zelf welke u gaat bekijken. Ziggo Sport Totaal is tegen betaling bij elke provider in Nederland verkrijgbaar.

Wilt u meer informatie? Ga dan naar de website van Ziggo.

Wilt u meer informatie over de abonnementen van Ziggo? Dat kan ook hier: