Champions League verhuist van SBS6 naar Veronica

17 juni 2016 – Na deze zomer zullen de uitzendingen van de wedstrijden in de UEFA Champions League verhuizen van SBS6 naar Veronica. Allebei de zenders van eigendom van SBS Broadcasting. Vandaar dat de verhuizing vrij eenvoudig kan plaatsvinden. SBS Broadcasting heeft in Nederland, samen met Sanoma de uitzendrechten van de Champions League voor het open net in bezit. Dit betekent dat zij elke wedstrijd van de Champions League live uit mogen zenden op een zender dat onderdeel is van het digitale basispakket. Ook mogen ze de wedstrijden aanbieden via internet. Dit gebeurt via Nu.nl. Voor de komende 2 voetbalseizoenen hebben ze deze rechten in ieder geval nog. Dus de komende 2 jaar moet u de Champions League wedstrijden bekijken bij Veronica.

De verhuizing van SBS6 naar Veronica heeft te maken met een gewijzigde zenderstrategie. Bij SBS6 kunnen ze meer nieuwe Nederlandse reeksen gaan uitzenden en dat is niet langer te combineren met vaste avonden die in het teken staan van de Champions League wedstrijden.

Wat gebeurt er met de presentatoren en commentatoren van de Champions League wedstrijden? Deze verhuizen gewoon mee naar Veronica. Het afgelopen jaar groeide het marktaandeel van de Champions League uitzendingen van 22,5% naar 23,9% door de verhuizing van NPO naar SBS6.

Bent u op zoek naar een aantrekkelijk alles in 1 pakket met internet, bellen en tv? Bekijk dan op deze website de volgende pagina’s: