Europese Hof keurt fusie tussen Ziggo en UPC af

27 oktober 2017 – Het is alweer even geleden, de fusie tussen Ziggo en UPC. 2 jaar geleden was deze fusie rond, maar na de uitspraak van het Europese Hof vandaag moeten Ziggo en UPC opnieuw terug naar de Europese Commissie om de fusie te laten goedkeuren.

Hoe komt dat? Dit komt door een aanklacht van KPN. Zij vinden dat Ziggo een oneerlijke concurrentiepositie heeft gekregen door de fusie. En dan met name door de sportzender Ziggo Sport. Ziggo en UPC hebben in 2014 wel de filmzender Film1 afgestoten om toestemming te krijgen voor de fusie. Deze werd ook verleend door de Europese Commissie, maar KPN was het daar niet mee eens. KPN deelt hiermee een serieuze tik uit aan hun grootste concurrent Ziggo.

Gaat Ziggo Sport nu weg?

Nee voorlopig echt nog niet. De zender is heel populair en daarom is Ziggo populair. Dit komt vooral door de Formule 1 races die hier te zien zijn. En de populariteit is met name te danken aan het succes van Max Verstappen in de Formule 1. Ziggo ziet de vervolgstappen in deze zaak met vertrouwen tegemoet.

Hoe lang duurt het voordat er duidelijkheid is over de fusie en Ziggo Sport?

De Europese Commissie kan nu eerst nog in beroep gaan bij de hoogste rechtsinstantie in Europa, namelijk het Europese Hof. Dit traject kan nog wel 2 jaar duren voordat er een definitieve beslissing valt. Als de Europese Commissie uiteindelijk alsnog besluit dat de fusie afgewezen moet worden dan is er nog niet bekend wat er dan precies moet gebeuren, want Ziggo gaat gewoon door met de huidige koers die ze varen.

Verandert er nu iets voor u als Ziggo klant?

Nee helemaal niet. U kunt gewoon gratis blijven kijken naar Ziggo Sport en alle bijbehorende programma’s.

Wilt u meer weten? Ga dan naar de website van Ziggo.
Wilt u meer weten over de abonnementen van Ziggo? Dat kan ook hier: