Formule 1 kijken 2023

Wilt u Formule 1 kijken in 2023? Dat kan, maar het is wel anders dan vorige jaren. Waarom? Ziggo Sport heeft niet meer de Formule 1 uitzendrechten, deze zijn gekocht door Viaplay. Viaplay heeft de Formule 1 rechten gekocht voor de aankomende 3 jaar: 2022, 2023 en 2024. Hoe kunt u nu het beste en goedkoopste Formule 1 kijken? Is het gratis mogelijk? Wij zetten het voor u op een rijtje.

Wat kost Viaplay?

Viaplay kost in Nederland 13,99 euro per maand. Dat is op jaarbasis 167,88 euro. U kunt direct een abonnement afsluiten bij Viaplay zelf, maar u kunt dit ook doen via KPN of Ziggo. Viaplay heeft met deze 2 Nederlandse providers een samenwerking. Uiteraard grijpen beide providers dit aan als kans om te stunten. Ziggo behoudt graag haar abonnees nu ze de Formule 1 uitzendrechten zijn kwijtgeraakt. KPN probeert klanten te verleiden over te stappen van Ziggo naar KPN. Wat zijn de huidige aanbiedingen? Hieronder vindt u ze

Wat kost Viaplay bij KPN?

  • Voor bestaande KPN klanten kost Viaplay 9,99 euro per maand. Dat is 119,88 euro per jaar.
  • Voor nieuwe KPN klanten kost Viaplay is er als welkomstcadeau te kiezen voor de optie om de eerste 9 maanden gratis Viaplay te kijken vanaf maart. (Het Formule 1 2022 seizoen begint in het weekend van 18-20 maart 2022). Van deze aanbieding is te profiteren tot 1 augustus 2022. Na de actieperiode gaat u 13,99 euro per maand betalen.

Meer weten over KPN en Viaplay? Uw huidige abonnement wijzigen of overstappen naar KPN? Klik dan hier.

Wat kost Viaplay bij Ziggo?

Ziggo (onderdeel van VodafoneZiggo) maakt voor de Viaplay abonnementskosten geen onderscheid tussen bestaande en nieuwe klanten. Bij Ziggo betaalt u de eerste 4 maanden slechts 5 euro per maand. Na deze 4 actiemaanden gaat u 9,99 euro per maand betalen. Deze welkomstactie is geldig tot 1 augustus 2022. Daarna gaat u 13,99 euro per maand betalen als u een Viaplay abonnement afsluit.

Meer weten over Ziggo en Viaplay? Uw huidige abonnement wijzigen of overstappen naar Ziggo? Klik dan hier.

Gratis Formule 1 2023 kijken

Hoe kunt u het makkelijkste gratis Formule 1 kijken? In dat geval moet u overstappen naar KPN (als u nog geen KPN klant bent). U kunt dan kiezen voor de optie waarbij u als welkomstcadeau 9 maanden gratis naar Formule 1 via Viaplay kunt kijken. Deze welkomstaanbieding wordt aangevuld met 3 maanden korting op Internet en TV, waarbij de korting op kan lopen (afhankelijk van het gekozen pakket) tot 22,50 euro per maand. Oftewel, 67,50 euro korting in 3 maanden. Maakt een totale welkomstkorting van 13,99 x 12 = 167,88 euro plus 67,50 euro is in totaal maar liefst 235,38 euro korting bij KPN. Direct profiteren en gratis 9 maanden Formule 1 kijken bij KPN? Dat kan hier!

Gratis F1 Grand Prix Zandvoort kijken

Eén ding is zeker, het is sowieso mogelijk om de Grand Prix van Nederland in Zandvoort gratis te bekijken. NENT / Viaplay heeft namelijk een mooie deal gesloten met de NOS over de uitzending van deze Grand Prix. De race op het circuit van Zandvoort is in 2022, 2023 en 2024 gratis te zien in heel Nederland (bij alle providers). Ook heeft de NOS rechten gekocht om samenvattingen uit te mogen zenden. Dus mocht u niet per se de live race willen zien, maar na afloop wel een samenvatting? Dan kunt u dat via de NOS bekijken.

Wat is Viaplay?

Viaplay is een online streamingdienst die op 1 maart 2022 in Nederland beschikbaar komt. Viaplay is onderdeel van Nordic Entertainment Group – ook wel NENT genoemd. Viaplay biedt diverse live sporten aan, maar ook series en films. Ze zijn ooit gestart in Scandinavië en zijn nu langzamerhand actief in meerdere landen, vanaf nu dus ook in Nederland. Viaplay heeft voor de komende 3 jaar de uitzendrechten in Nederland bemachtigd / gekocht. Wilt u alle F1 races 2023 zien? Dan kan dat niet langer via Ziggo Sport, maar alleen nog maar via Viaplay. U zult hiervoor een abonnement moeten afsluiten. Dit kan rechtstreeks bij Viaplay of via KPN en Ziggo.

Wie presenteren er dit jaar de Formule 1?

De presentatoren waaraan u gewend bent bij Ziggo Sport zijn dit jaar niet meer allemaal te zien bij Viaplay. Viaplay heeft ervoor gekozen om een andere weg in te slaan en andere presentatoren aan te nemen. Dat wordt dus even wennen. Amber Brantsen wordt het belangrijkste gezicht van de F1 uitzendingen. Bij haar aan tafel schuiven diverse analisten aan, die per race kunnen wisselen. Hieronder zijn: Tom Coronel, Christijan Albers, Giedo van der Garde. Ook zullen er internationale gasten worden toegevoegd voor bepaalde analyses, denk hierbij aan voormalige coureurs: Mika Hakkinen, David Coulthard en Tom Kristensen. Ook op locatie op het circuit zien we een ander gezicht: Stephane Kox wordt het gezicht in het paddock namens Viaplay (bij Ziggo Sport was dit Jack Plooij). Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk zullen het commentaar tijdens de Formule 1 race op zich nemen.

Wat blijft Ziggo Sport uitzenden?

Bij Ziggo Sport kunt u natuurlijk nog steeds terecht voor een heleboel andere sporten zoals u dat van Ziggo Sport gewend bent, waaronder golf, voetbal, basketbal (NBA) en vele andere mooie sporten. Op het gebied van Formule 1 blijven ze het vertrouwde Formule 1 Cafe uitzenden met Rob Kamphues en Robert Doornbos. Dit is te zien op vrijdagavond en zondagavond. De uitgebreide samenvattingen en analyses zullen dus ook bij Ziggo Sport te zien blijven.