FOX Sports bij Ziggo blijft duurder

25 juli 2017 – Bent u klant bij Ziggo? Dan hebben we goed nieuws, maar ook minder goed nieuws. Het goede nieuws is dat u voorlopig alle kanalen van FOX Sports kunt blijven bekijken via Ziggo. Het minder goede nieuws is dat u voorlopig meer blijft betalen voor uw abonnement op FOX Sports dan dat u bij andere aanbieders kwijt zou zijn.

Het leek er heel even op, eind juni, dat hier verandering in zou komen, maar vandaag heeft Ziggo in hoger beroep bij het gerechtshof alsnog gelijk gekregen. Hierdoor is het voor Ziggo mogelijk om de huidige tarieven te blijven hanteren. FOX Sports stelt dat dit slecht nieuws is voor de voetballiefhebber die klant is bij Ziggo. En Ziggo zegt juist dat het goed nieuws is. De waarheid ligt ongeveer in het midden, beiden hebben ze dan ook op hun manier gelijk. Voor het meest uitgebreide pakket van FOX Sports betalen klanten bij Ziggo ongeveer €25 per maand. En dat is €10 per maand meer dan bij concurrenten van Ziggo. Maar dit had nog wel veel meer kunnen zijn.

Eerst werd de prijs van het abonnement bepaald door het aantal mensen dat FOX Sports aanschafte. In het nieuwe prijsmodel van FOX betalen de providers, waaronder Ziggo, op basis van hun totale abonneebestand. En aangezien Ziggo een van de grootste is met ruim 4 miljoen abonnees zouden ze ook het meeste moeten betalen aan FOX. Als Ziggo dat nu had moeten dan dan had iedere klant meer moeten gaan betalen van Ziggo, ook al waren ze geen liefhebber van voetbal.

Hoe komt dit toch zo?

Dit heeft te maken met het samengaan van Ziggo en UPC in 2014. Allebei de providers hadden tot dan toe hun eigen contract met FOX Sports. Het contract van UPC liep nu af en het Ziggo contract loopt tot 2020. Nu heeft het gerechtshof bepaald dat het Ziggo contract ook van toepassing is op de voormalige klanten van UPC.

Wilt u meer weten? Ga dan naar de website van Ziggo.

Wilt u meer weten over de abonnementen van Ziggo? Dat kan ook hier: