Franse zenders in HD kwaliteit bij Ziggo

22 juli 2018Ziggo heeft het aantal Franse zenders dat u in HD-kwaliteit kunt bekijken recentelijk uitgebreid naar acht stuks in totaal. Welke zenders zijn dat precies? Dat leest u hier.

Een belangrijke zender die u nu bij Ziggo in HD kwaliteit kunt bekijken is TV 5 Monde. Een zender waar de afgelopen periode wel een en ander in het nieuws kwam omdat KPN de zender juist uit het aanbod heeft verwijderd bij KPN Interactieve TV. TV 5 Monde was bij KPN in HD kwaliteit te bekijken, maar vanaf nu dus niet meer. Bij Ziggo was de zender al in SD kwaliteit te bekijken, maar nu dus ook in HD. Maar dat is nog niet alles, want er zijn nu in totaal 8 Franse zenders in HD kwaliteit te bekijken. Het gaat hierbij om de zenders: France 2, France 3, France 4, France 5, France Ô, Arte, France 24 en TV5Monde.

De zenders waren tot voor kort allemaal wel in SD kwaliteit te bekijken, maar nu dus in HD kwaliteit. U kunt de zenders in deze betere kwaliteit bekijken via de app of via de Ziggo (Horizon) Mediabox XL. Naast een app voor deze Franse zenders is er nu ook een app voor Italiaanse zenders. Op deze manier kan Ziggo de beste Franse zenders aanbieden in de beste kwaliteit en daarmee voorzien in de behoefte van haar klanten, aldus VodafoneZiggo.

Lineaire TV

TV5Monde is in DVB-C bij Ziggo ook lineair beschikbaar. Hier is de zender onderdeel van het instap DKTV abonnement en is op deze manier ongecodeerd te ontvangen via het kabelnetwerk. Deze optie zal voorlopig niet worden opgewaardeerd naar HD kwaliteit.

Wilt u meer weten? Ga dan naar de website van Ziggo.
Wilt u meer weten over de abonnementen van Ziggo? Dat kan ook hier: