Fusie Vodafone Ziggo bijna rond

15 december 2016 – De fusie tussen Ziggo en Vodafone zal naar verwachting nog dit jaar (2016) worden afgerond. De toezichthouder ACM (Autoriteit Consument & Markt) heeft deze week groen licht gegeven zodat Vodafone Thuis kan worden verkocht aan T-Mobile. Deze verkoop van Vodafone aan T-Mobile was een toezegging (en noodzaak) aan de Europese Commissie om uiteindelijk toestemming te krijgen voor de fusie tussen Vodafone Nederland en Ziggo Nederland. Nu Vodafone heeft voldaan aan deze harde voorwaarde van de Europese Commissie kan weinig de fusie nog in de weg staan lijkt het.

Hoe is dit in zijn werk gegaan?
Aan het begin van dit jaar hebben Vodafone en Ziggo bekend gemaakt dat ze wilden fuseren. Hiervoor is goedkeuring nodig van de Europese Commissie. De EC heeft in augustus van dit jaar goedkeuring gegeven voor de fusie, maar stelde daarbij wel 1 voorwaarde, namelijk dat Vodafone het onderdeel Vodafone Thuis (met internet, bellen en tv) moest afstoten in Nederland. Daarvoor is Vodafone op zoek gegaan naar een koper, en deze is nu gevonden: T-Mobile. Ook dit moest de EC wederom goedkeuren en dat hebben ze gedaan op 9 december. Hiermee hebben Vodafone en Ziggo voldaan aan alle voorwaarden die gesteld werden aan de fusie.

T-Mobile
T-Mobile heeft op dit moment alleen mobiele abonnementen. Door het opkopen van Vodafone Thuis kunnen ze een veel completer aanbod creëren (zogeheten 4 in 1 pakketten). Hiermee kan T-Mobile een belangrijke concurrent worden van Ziggo-Vodafone, maar ook van KPN (met Telfort en XS4ALL). De klanten van alle aanbieders profiteren daar uiteindelijk van, want u krijgt dan een beter aanbod tegen een scherper tarief. En als het u niet aanstaat dan heeft u meer aanbieders om uit te kiezen. Dus dat is alleen maar mooi.

Meer informatie
Wat het exact gaat betekenen voor het aanbod van Ziggo en Vodafone en welke prijzen ze gaan hanteren is allemaal nog niet bekend, maar wilt u meer informatie? Ga dan naar de website van Ziggo, of de website van Vodafone. Wilt u meer weten over de abonnementen van de verschillende aanbieders op dit moment? Dat kan hier: