Goedkoopste internet abonnement

 9 januari 2015 – Bent u op zoek naar een goedkoop internet abonnement? Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Maar u wilt natuurlijk weten welke aanbieder momenteel het goedkoopste is. En wat u daar dan voor krijgt. Hieronder vergelijken we de 3 goedkoopste internet abonnementen met elkaar. Er is hierbij gekeken naar de 3 goedkoopste instap abonnementen bij 3 verschillende aanbieders.

  • Telfort: €19,50 per maand
  • Online.nl: €19,95 per maand
  • Tele2: €23 per maand

De verschillen
Qua prijs ontlopen de verschillende internet abonnementen elkaar niet zoveel. Daarom vergelijken we deze voor u op een wat extra aspecten. Het resultaat daarvan ziet u in onderstaande tabel.

AanbiederTelfortOnline.nlTele2
Type pakketInstapStartInternet tot 20Mb
Standaardprijs p/maand€ 19,50€ 19,95€ 23
Eenmalige kosten€ 30€ 29,95€ n.v.t.
Totale kosten 1e jaar€ 264€ 269,35€ 276
Internetsnelheid (Mb/s)8 down
1 up
10 down
1 up
20 down
1 up
Meer info Online.nl Internet abonnement StartMeer info Online.nl Internet abonnement ExtraMeer info Online.nl Internet abonnement Power

Conclusie goedkoopste internet abonnement

Het internet only abonnement van Tele2 eindigt op plek 1 als het gaat om het goedkoopste internet abonnement. In eerste instantie lijkt Tele2 de nummer 3 te zijn op basis van de maandelijkse abonnementskosten. Als we uit gaan rekenen wat de totale kosten per jaar zijn in het eerste jaar, dan blijken de verschillen erg klein. Tele2 is dan slechts €12 duurder op jaarbasis dan Telfort. De belangrijkste doorslag na dit kleine verschil gaf de internetsnelheid. Tele2 biedt minimaal 2 maal zo snel internet aan als de andere 2 aanbieders in deze vergelijking. Daarnaast is het natuurlijk mooi meegenomen dat u geen eenmalige kosten hoeft te betalen.

Op plek 2 eindigt het internet abonnement van Telfort en op 3 eindigt Online.nl. Het verschil in prijs tussen de nummer 2 en 3 is nog veel kleiner. Op jaarbasis scheelt dit slechts €5,35. Dat is gemiddeld per maand slechts €0,45 verschil. De doorslag hier geeft wat ons betreft het stabiele en betrouwbare netwerk van Telfort. Telfort maakt namelijk gebruik van het netwerk van KPN. Qua maandelijkse kosten is Telfort echt dé goedkoopste. Wel bieden ze een iets minder snelle internetverbinding dan Online.nl, maar dat verschil is ook niet heel groot.

Wilt u de internetabonnementen van de aanbieders nog onderling vergelijken? Dat kan op deze website: