HBO blijft exclusief bij Ziggo

26 mei 2019 – Voorlopig blijven de exclusieve uitzendrechten van HBO bij Ziggo. Het is niet precies bekend tot wanneer het exclusieve contract tussen HBO en Ziggo loopt, maar de komende jaren blijft het nog wel bij Ziggo heeft een woordvoerder van Ziggo laten weten. Ziggo heeft deze exclusieve uitzendrechten sinds 1 januari 2017 in haar bezit in Nederland. Vaak duren dit soort overeenkomsten 5 jaar. Dat zou betekenen dat Ziggo de rechten heeft tot 1 januari 2022 als dat hier ook zo is.

Voordat Ziggo de rechten exclusief kocht waren de series en films van HBO te zien via een losse betaalzender HBO Nederland. Hier was Ziggo wel al bij betrokken in een joint venture samen met Home Box Office, oftewel HBO. Bij meerdere aanbieders was het toen mogelijk om een los HBO Nederland abonnement af te sluiten voor zo’n 15 euro per maand. Maar sinds 1 januari 2017 is dat niet meer mogelijk, waardoor KPN het aanbod van HBO niet meer kan aanbieden en Ziggo nog de enige is in ons land.

HBO is in ons land erg populair onder de klanten van Ziggo. Dit komt met name doordat Ziggo via HBO de serie Game of Thrones kon aanbieden. Een zeer populaire serie waarvan het laatste seizoen, seizoen 8, pas geleden is uitgezonden. Het achtste en laatste seizoen werd maar liefst twee maal zoveel bekeken als het seizoen daarvoor, seizoen 7. De kijkers van HBO in Nederland hebben direct een opvolger: de serie Chernobyl. Een serie in een andere categorie dan Game of Thrones, maar direct wel al populair. Maar er komt nog meer aan voor de HBO liefhebber, want wat te denken van bijvoorbeeld de serie Westworld.

De HBO zenders worden bij Ziggo aangeboden bij de abonnementen met een Ziggo Movies & Series pakket.

Wilt u meer weten over HBO en Ziggo? Ga dan naar de website van Ziggo.
Wilt u meer weten over de Ziggo pakketten? Dat kan ook hier: