HBO films en series niet meer terug te kijken bij KPN

21 december 2016 – Bent u klant bij KPN? En heeft u momenteel een HBO abonnement? Dan hebben we helaas slecht nieuws voor u: na 31 december is het niet meer mogelijk om films en series die u had opgenomen van de zenders van HBO terug te kijken. KPN gaat deze series en films verwijderen. Hoe zit dat precies?

Zoals u ondertussen als het goed is weet, gaat HBO stoppen in Nederland en krijgt Ziggo de rechten in handen van de series en films van HBO. Dit gaat gelden vanaf 1 januari 2017. Als u per se een HBO abonnement wilt houden, dan zult u daarvoor moeten overstappen naar Ziggo. Bij Ziggo zijn de HBO zenders vanaf 1 januari exclusief te zien in het nieuwe Ziggo Movies & Series XL pakket.

Dit zorgt er niet alleen voor dat u als klant bij KPN niet meer naar HBO kunt kijken vanaf 1 januari 2017, maar ook dat u niet meer kunt kijken naar films en series die u eerder dit jaar heeft opgenomen. Dit geldt overigens ook voor de klanten van Telfort en XS4ALL (de broertjes / zusjes van KPN). Waar heeft het nu precies mee te maken. Het komt doordat KPN na 31 december de rechten niet meer heeft om u dit aan te kunnen bieden. Voor het opnemen van programma’s, series en films maakt KPN gebruik van een bepaalde techniek: CloudPVR-techniek. Een moeilijk woord, maar het komt erop neer dat de programma’s die u opneemt niet fysiek op uw interne harde schijf van de TV-decoder worden opgeslagen, maar op het netwerk van KPN. Op het moment dat u dit terug wilt kijken dan wordt er via uw internetverbinding gezocht naar uw opgeslagen programma en u kunt het terugkijken. Hierdoor maakt KPN het u mogelijk om naar opgenomen content te kijken. Dit valt onder het ‘uitzenden’. En de uitzendrechten heeft KPN niet meer na 31 december. Daarom zal KPN alle opgenomen series en films (van HBO) verwijderen.

Normaal gesproken kunt u bij KPN opgenomen programma’s maar liefst 365 dagen terugkijken, zo vaak als u wilt. Maar voor de opgenomen programma’s van HBO kan KPN dat dus helaas, wegens omstandigheden, niet nakomen.

Wilt u meer informatie? Ga dan naar de website van KPN.

Bent u op zoek naar informatie over de abonnementen van KPN? Dat kunt u ook op deze website vinden: