HBO stopt in Nederland

28 september 2016 – HBO stopt in Nederland. U leest het goed. De Nederlandse tak van HBO stopt de activiteiten per 1 januari 2017. Vanaf dat moment is HBO niet meer verkrijgbaar in heel Nederland. Geen enkele dienst / zender van HBO zal nog te zien zijn. Het gaat hierbij om de TV-zenders HBO, HBO 2 en HBO 3, maar ook om de app HBO Go en de SVoD HBO On-Demand.

HBO Nederland is voor 50% in handen van Ziggo en voor 50% in handen van HBO International. Ziggo heeft laten weten dat het gaat om een zakelijke beslissing. De verdere reden is niet bekend. Maar de rechten voor de bekende series, zoals Game of Thrones zullen overgaan naar Ziggo. Het is nog niet bekend hoe Ziggo deze series aan gaat bieden, maar het ligt voor de hand dat Ziggo deze alleen voor Ziggo klanten beschikbaar stelt en mogelijk in een exclusieve dienst, tegen extra betaling. Ziggo verwacht binnen een maand of 2 hier meer over bekend te kunnen maken. De Ziggo woordvoerder Erik van Doeselaar heeft in ieder geval aangegeven dat de Ziggo klanten vanaf 1 januari Game of Thrones kunnen blijven kijken.

Andere aanbieders
Het HBO-pakket zit bij andere aanbieders ook in het abonnement en is daar tot op heden tegen extra betaling verkrijgbaar. Hoe dit straks zal gaan is nog niet bekend. Het is nog onduidelijk of Ziggo dit beschikbaar gaat stellen aan bijvoorbeeld KPN, Telfort en XS4ALL. Zodra hier meer over bekend is houden we u op de hoogte.

Overweegt u om nu alvast klant te worden bij Ziggo? Ga dan naar de website van Ziggo. Wilt u meer informatie over de verschillende abonnementen? Dat kan ook op deze website: