HD zenders vergelijken

10 juni 2014 – Bijna iedereen heeft tegenwoordig een HD televisie. Dit betekent dat een televisie HD zenders kan uitzenden. Het voordeel van een HD televisie en HD zenders is het veel scherpere beeld en de mooiere heldere kleuren. Oftewel TV kijken wordt nog veel leuker en mooier. Als u op zoek gaat naar een alles in 1 pakket kan het daarom belangrijk zijn om te kijken naar het aantal HD zenders. Er kan namelijk flink wat verschil zitten tussen de verschillende aanbieders. Zo heeft Stipte geen HD zenders in haar goedkoopste alles in 1 pakket. En heeft CanalDigitaal er maar liefst 34 in haar goedkoopste alles in 1 pakket. In onderstaande tabel vergelijken we de aanbieders op HD zenders en de prijs die het pakket momenteel kost. Hierbij zijn alle basispakketten met elkaar vergeleken.

AanbiederAantal HD zenders Pakketprijs per maand
CanalDigitaal34€42,95
Online.nl21€36
Ziggo16€44,95
UPC15€44
Telfort12€36
KPN12€45
Tele211€33
XS4ALL11€50,83
Stipte0€36,53

Zoals u ziet loopt het nogal uiteen. U kunt het beste bij de aanbieders zelf kijken welke zenders er wel en niet in HD worden aangeboden. Dit doet u door te klikken op een provider in de tabel. Online.nl lijkt qua aantal HD zenders versus prijs het beste uit de vergelijking te komen. Zij bieden 21 HD zenders aan in het basispakket dat €36 per maand kost.

Extra HD zenders?
Als u extra HD zenders wilt dan is dat bij de meeste aanbieders geen enkel probleem. Zo biedt UPC u bijvoorbeeld alle beschikbare HD zenders die er zijn voor €10 per maand extra. En bij Ziggo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor TV Plus. Dat geeft u in totaal 18 HD zenders voor een meerprijs van €9,95 per maand. Of u kunt kiezen voor TV Extra waarbij u de beschikking krijgt over 22 HD zenders. TV Extra kost €13,95 per maand. Oftewel er is voldoende mogelijk als u graag televisie kijkt in HD kwaliteit.