Hogere kwaliteit HD zenders bij Vodafone

6 oktober 2014Vodafone gaat eind deze maand HD-zenders via glasvezel aanbieden. Hierdoor is de HD-kwaliteit veel beter dan die KPN aanbiedt.

Tot nu toe maakt Vodafone gebruik van de tv-aanvoer van KPN. Enigszins technisch, maar KPN brengt de bandbreedte bij SD-zenders terug tot 4 Mbps en HD zenders worden met 8Mbps doorgegeven richting u als klant. Vodafone gaat vanaf eind oktober werken met eigen PoP’s en op deze manier HD-zenders met maximaal 15 Mbps doorgeven. Hierdoor kan er een aanzienlijk betere kwaliteit geleverd worden. Wat het kijkgenot weer ten goede komt bij Vodafone.

KPN kan zelf geen hogere bandbreedte aanbieden omdat zij hetzelfde aanvoersignaal (van HD-zenders) ook gelijktijdig gebruiken voor DSL en glasvezel. Vodafone ontkoppelt dit van elkaar door het gebruiken van eigen PoP’s.

Vodafone gaat de hogere kwaliteit HD-zenders gefaseerd in gebruik nemen en aanbieden aan u als klant. Eind oktober denkt Vodafone de eerste eigen TV-streams via het glasvezelnetwerk aan te kunnen gaan bieden. Onder andere Dordrecht zal één van de eerste steden zijn waar dit beschikbaar voor is. Aan het einde van het jaar zijn de hogere kwaliteit HD-zenders voor zo’n miljoen huishoudens beschikbaar.

Vodafone alles in 1 pakket
Wilt u TV kijken met een zeer hoge kwaliteit? Dan is glasvezel van Vodafone iets voor u. U kunt dit onder andere afnemen in het alles in 1 pakket van Vodafone. Het alles in 1 pakket biedt TV, internet en bellen. U kunt er ook voor kiezen om slechts 1 of 2 van deze diensten af te nemen bij Vodafone. Heeft u interesse? Kijk dan op de website van Vodafone.