Installatiekosten voor een monteur

3 juli 2014 – Wilt u een nieuw alles in 1 pakket aanschaffen maar heeft u geen zin om alles zelf aan te sluiten? Of weet u zeker dat het u zelf niet gaat lukken? Dan kunt u dit natuurlijk door een monteur laten doen.

Als u een alles in 1 pakket besteld dan krijgt u van de aanbieder sowieso een installatiepakket toegestuurd. Deze is gratis. Met dit pakket kunt u relatief eenvoudig uw alles in 1 pakket installeren. Maar een monteur is natuurlijk nog gemakkelijker. De monteur komt bij u thuis en neemt het installatiepakket mee. De monteur gaat pas weer weg als alle diensten werken. De kosten per aanbieder verschillen echter wel per aanbieder. Hieronder vindt u een overzicht van de kosten per aanbieder.

AanbiederKosten voor installatie door een monteur
KPNGratis
XS4ALLGratis
UPCGratis
StipteGratis
ZiggoGratis bij Alles-in-1 Plus en Alles-in-1 Extra. €29,95 bij Alles-in-1 Basis.
Fiber€49
Tele2€69,95
Telfort€70
Vodafone€100
Online.nlNiet bekend

KPN
U kunt de KPN monteur bellen voor een afspraak zodra u het installatiepakket heeft ontvangen. De afspraak met de gratis monteur is binnen 5 werkdagen. De monteur installeert maximaal 2 televisies, 1 laptop, pc of desktop en zorgt voor een werkende vaste telefoonaansluiting. Het telefoonnummer dat u moet bellen vindt u in het installatiepakket dat u per post ontvangt. ( > naar de alles in 1 pakketten van KPN)

XS4ALL
De monteur verzorgt de installatie bij u thuis. U kunt tijdens het bestelproces van uw alles in 1 pakket aangeven of u gebruik wilt maken van de monteur. De monteur doet de installatie van het modem en zorgt voor aansluiting van maximaal 2 computers. Ook doet hij de installatie van de TV-ontvanger voor het 1e TV-toestel. Voor het bellen doet de monteur de configuratie van 1 account in het modem met aangesloten telefoon. Zodra alles is geïnstalleerd krijgt u nog een kort advies over het gebruik van de diensten die u vanaf dan afneemt via XS4ALL. ( > naar de alles in 1 pakketten van XS4ALL)

UPC
De installatiepakketten van UPC zijn zo eenvoudig dat het u in principe zelf moet kunnen lukken. Als het u niet lukt dan kunt u bellen met de klantenservice van UPC. Deze experts helpen u direct, snel en eenvoudig. Mocht het toch niet telefonisch verholpen kunnen worden, dan komt er een monteur van UPC langs om de installatie voor u te doen. Dit is gratis. Tot 8 weken na ontvangst van uw installatiepakket kunt u de monteur langs laten komen. Per dienst installeert hij 1 apparaat. Dus 1 televisie, 1 computer en 1 telefoon. ( > naar de alles in 1 pakketten van UPC)

Stipte
Het aansluiten van Family iTV wordt voor u gedaan. Er komt een monteur bij u langs die het modem aansluit, alle computers, laptops, tv’s en tablets aansluit en demonstreert. De monteur werkt zelfs alle kabels weg. Dit alles is gratis en kost u hooguit een kopje koffie. ( > naar de alles in 1 pakketten van Stipte)

Ziggo
De installatiemonteur van Ziggo komt graag bij u langs om alles te installeren. Hij neemt dan het installatiepakket voor u mee. U kunt uiterlijk 2 werkdagen voor uw afspraak de afspraak nog wijzigen. Bent u niet thuis als de monteur langskomt? Dan rekent Ziggo €35 in rekening. ( > naar de alles in 1 pakketten van Ziggo)

Fiber
Fiber stuurt een monteur langs voor de installatie van uw diensten. Maar Fiber kan ook verschillende typen installaties voor u uit handen nemen. Hierbij kunt u denken aan: het plaatsen van een router, het plaatsen van een 220V wandcontactdoos in de meterkast, het aanleggen van een analoge televisie aansluiting, het aanleggen van een digitale televisie aansluiting, extra bekabeling voor een computeraansluiting. Hiervoor rekent Fiber verschillende prijzen. Deze kunt u het beste bekijken op de site van Fiber. ( > naar de alles in 1 pakketten van Fiber)

Tele2
U kunt de monteur achteraf bestellen. U sluit dus eerst het alles in 1 pakket af en later kunt u contact opnemen en vragen om een monteur. ( > naar de alles in 1 pakketten van Tele2)

Telfort
Wilt u het Doe-het-Zelf pakket niet zelf installeren? Bij uw bestelling kunt u aangeven of u uw pakket meteen door een monteur wilt laten installeren. In de week voor de opleverdatum neemt de monteur contact met u op om een afspraak te maken. De kosten voor het installeren vindt u terug op uw eerste factuur van Telfort. ( > naar de alles in 1 pakketten van Telfort)

Vodafone
Ziet u het zelf niet zitten om te gaan installeren? Dan kunt u bij Vodafone tijdens uw bestelling aangeven of u gebruik wilt maken van een uitgebreide installatie door een monteur. Bij de Installatie Uitgebreid is de monteur 45 minuten extra beschikbaar voor specifieke installatie wensen. Bijvoorbeeld het aansluiten van een extra computer, Interactieve TV Box, telefoon, of uitleg over het tv-menu. ( > naar de alles in 1 pakketten van Vodafone)