KPN glasvezel wordt nog veel sneller

2 maart 2019KPN heeft afgelopen week laten weten dat ze de glasvezel abonnementen nog veel sneller gaan maken in de loop van 2019. Dit gaat KPN doen door een nieuwe technologie uit te rollen op haar glasvezelnetwerk. Door deze toevoeging of aanpassing kunnen ze snelheden voor internet gaan leveren die op kunnen lopen tot maar liefst 1 gigabit (GB) per seconde. Alsof dat nog niet alles is, verwachten ze op de iets langere termijn maar liefst snelheden tot 10 GB/s te kunnen halen.

Hoe gaat KPN glasvezel dat doen?

KPN heeft afgelopen week aangekondigd dat ze dit gaan realiseren door samen te gaan werken met Nokia. Hiervoor gaan ze gebruik maken van de zogeheten PON-techniek. Dit zorgt er onder andere voor dat de glasvezelverbinding op een efficiëntere wijze wordt verdeeld over een wijk waardoor er veel hogere snelheden haalbaar zijn.

Wanneer wordt KPN glasvezel sneller?

Dat is nog niet precies bekend, maar in de tweede helft van dit jaar wil KPN de snelheid van 1 Gb/s wel beschikbaar gaan maken voor de eerste huishoudens. Wanneer er ook 10 Gb/s geleverd kan worden is nog niet bekend, maar wel een mooi vooruitzicht. Ter vergelijking: op dit moment is de gemiddelde snelheid in Nederland ongeveer 35 Mb/s. Als KPN glasvezel klant bent u straks dus wel enorm in het voordeel.

Ziggo

Wat doet Ziggo? KPN geeft hiermee eigenlijk een reactie op Ziggo die hebben uitgesproken om het netwerk van de toekomst te willen zijn met de DOCSIS 3.1 techniek die ze in 2020 willen gaan uitrollen in Nederland waarbij ze starten in Utrecht. Ziggo is van plan om met deze techniek ook 1 Gb/s te kunnen leveren zonder glasvezel. Ook Ziggo verwacht op termijn met de nieuwe techniek uiteindelijk 10 Gb/s te kunnen leveren. Ziggo en KPN zijn dus aan elkaar gewaagd qua strijd. Wie zal echt de eerste zijn die het in grote delen van Nederland kan leveren?

Wilt u meer weten over KPN glasvezel? Ga dan naar de KPN website.
Wilt u meer weten over de KPN glasvezel abonnementen? Dat kan ook hier: