KPN Interactieve TV: de rode knop

14 december 2016 – Bent u klant bij KPN en heeft u interactieve TV? Dan kunt u vanaf nu gebruik maken van de rode knop op uw afstandsbediening. In totaal heeft KPN de rode knop bij 19 TV-zenders geactiveerd. Bij deze 19 zenders is de rode knop zowel bij SD-kanalen als HD-kanalen beschikbaar. Maar wat kunt u met de rode knop?

Bij KPN staat de rode knop niet voor de HbbTV functionaliteit, zoals dat bij andere aanbieders wel het geval is. Bij KPN kunt u de rode knop gebruiken voor het benaderen van het video on demand platform van een bepaalde zender. Dat betekent dat u direct naar bepaalde afleveringen kunt kijken. En als u bij bepaalde zenders daarvoor eigenlijk een aanvullend abonnement nodig heeft dan kunt u deze ook direct via de tv-decoder bestellen via de rode knop. De rode knop doet het onder andere bij de volgende zenders: FOX, MTV, KPN Presenteert, Film 1 en de erotiek zender Meiden van Holland. Hiermee is KPN de eerste aanbieder in Nederland die de Meiden van Holland aanbiedt via on demand.

Wat is HbbTV?
Dit biedt KPN dus niet aan onder de rode knop. Maar om u het verschil duidelijk te maken. HbbTV betekent Hybrid Broadcast Broadband Televisie en is eigenlijk een soort van opvolger van TeleTekst. Met deze techniek, die we u verder zullen besparen, is het mogelijk dat programma’s u achtergrondinformatie geven. Maar dat is niet alles. Er kunnen ook gerelateerde programma’s worden getoond die aansluiten bij het TV-programma dat u op dat moment aan het kijken bent. En tot slot kunt u hiermee uitgesteld TV kijken instellen of de programma’s zien die u kunt bekijken via Uitzending Gemist.

Wilt u meer informatie over de rode knop bij KPN? Ga dan naar de website van KPN.

Wilt u meer weten over de abonnementen van KPN? Dat kunt u ook op deze website bekijken: