KPN Interactieve TV met app direct op Smart TV

2 april 2019 – Bent u klant bij KPN met interactieve TV en heeft een Samsung Smart TV? Dan hebben we voor nu erg leuk nieuws voor u. KPN heeft namelijk gewerkt aan een mogelijkheid om zonder settopbox gebruik te kunnen maken van Interactieve TV.

Dit doet KPN door gebruik te maken van de KPN Smart TV app. Deze app biedt u als klant van Interactieve TV de optie om direct via de televisie live naar uw favoriete programma’s te kijken zonder dat u daarvoor de decoder nodig heeft. Dit kan ook een interessante zijn voor uw portemonnee, want het is bij KPN gebruikelijk dat u meer moet betalen als u meerdere decoders nodig heeft bij uw abonnement. Misschien dat dit u op termijn dus ook wel een prijsverlaging van uw maandelijkse kosten op kan leveren.

Is dit voor iedereen beschikbaar? Nee nog niet, het is op dit moment alleen mogelijk als u thuis een Samsung Smart TV heeft die in 2017 of later op de markt is gebracht. Hiermee is dit nieuwtje dus voor een kleine groep beschikbaar, maar er belooft meer aan te komen. Er zijn namelijk al afbeeldingen gesignaleerd waarin zichtbaar is dat het ook al wordt getest voor LG televisies. De verwachting is verder dat KPN dit sowieso voor andere TV platformen uit gaat rollen. De app is volop in ontwikkeling.

Door dit mogelijk te maken geeft KPN gehoor aan wat u als klant graag wilt zien van KPN. U had via de KPN Interactieve TV app al wel langer de mogelijkheid om deze te gebruiken voor uw tablet en smartphone, maar hier is nu dus nog een KPN Smart TV app bij gekomen die dezelfde mogelijkheden heeft. U kunt hiermee dus naar live programma’s kijken die op dat moment worden uitgezonden, maar u kunt ook programma’s terugkijken via de beschikbare TV gids of u kunt programma’s pauzeren, opnemen, afspelen en gebruik maken van de functie Begin Gemist. Heeft u dus een Samsung Smart TV en bent u klant bij KPN? Dan is dit zeker de moeite waard om eens te gaan testen.

Met deze ontwikkeling maakt KPN trouwens een sprong ten opzichte van haar grote concurrent Ziggo. Die zijn al langere tijd bezig om deze stap te testen, maar de apps zijn nog niet beschikbaar voor de Ziggo klanten.

Wilt u meer weten over KPN? Ga dan naar de website van KPN.
Wilt u misschien overstappen naar KPN of meer informatie over de beschikbare abonnementen en pakketten? Dat kan ook hier: