KPN kondigt KPN Play aan

29 april 2015 – KPN kondigt KPN Play aan, een mogelijk nieuwe concurrent van Netflix. Play is een dienst die inspeelt op het veranderende tv-kijkgedrag van Nederlanders. Nederlanders kijken namelijk steeds vaker TV op hun smartphone of tablet. Op deze manier kijken ze series en films. Dit gebeurt via gratis kanalen, zoals Youtube, en betaalde kanalen, zoals Netflix. Steeds meer en meer films en tv-series komen on demand beschikbaar. Steeds vaker worden series en films dan ook gekeken via een smartphone of tablet. KPN gaat hier nu op inspelen met KPN Play. KPN is een app waarmee je online tv kunt kijken. Oftewel films, series en uitzendingen uit het verleden zijn onder 1 app beschikbaar.

KPN zegt dat men met KPN Play de eerste dienst gaat worden die écht inspeelt op het veranderende kijkgedrag. Om KPN Play namelijk te kunnen gebruiken is enkel een internetverbinding nodig. Het maakt niet uit of het gaat om een vaste of een mobiele verbinding. En ook hoeft de internetverbinding niet van KPN te zijn wilt u gebruik kunnen maken van KPN Play. Hierdoor is de nieuwe dienst voor iedereen beschikbaar.

Door deze nieuwe dienst van KPN, die aan het einde van 2015 beschikbaar komt, wordt de concurrentie met bijvoorbeeld Ziggo heviger. Klanten van Ziggo kunnen dan namelijk via hun internetverbinding van Ziggo gebruik maken van KPN Play. Hiermee omzeilt KPN de afgesloten TV kabel van Ziggo. Op termijn kunnen klanten van andere providers mogelijk hun reguliere TV abonnement opzeggen. Men heeft dan enkel nog een internetverbinding nodig in combinatie met KPN Play. Deze concurrentie kan in de nabije toekomst een positief effect hebben op de prijzen voor alles in 1 pakketten en 2 in 1 pakketten met internet en tv.

Momenteel test KPN een eerste versie van Play met een beperkt aantal gebruikers. Dit zal snel worden uitgebreid. In het najaar moet KPN Play voor iedereen beschikbaar zijn. Wat deze dienst maandelijks zal gaan kosten is nog niet bekend.

Meer informatie?
Ga naar de website van KPN.

Wilt u de pakketten van KPN onderling vergelijken? Dat kan ook op deze website: