KPN lanceert slimme schaatsstoel

20 januari 2018KPN is sponsor van de KNSB en komt met een slimme schaatsstoel. Dit is eigenlijk een hippe en moderne variant van een gewone stoel die generaties lang werd gebruikt om kinderen te leren schaatsen achter een stoel. De slimme schaatsstoel is wit met groene handgrepen en is ontwikkeld als speciaal hulpmiddel om te leren schaatsen. Uit onderzoek is gebleken dat 1 op de 3 kinderen tussen de 4 en 12 jaar oud niet kan schaatsen. In een samenwerking met Sven Kramer wil  KPN hier iets aan veranderen. De nieuwe slimme stoel werkt met allerlei sensors die kunnen detecteren of het evenwicht goed is verdeeld en of de schaatsbeweging op de juiste manier wordt uitgevoerd. Met behulp van speciale lasers wordt duidelijk gemaakt hoe de kinderen rechtuit kunnen schaatsen. Verder is de slimme schaatsstoel uitgerust met een snelheidsmeter, drukgevoelige sensoren die aanvoelen of de kinderen naar 1 specifieke kant leunen en een versnellingsmeter. Hypermodern dus deze stoel. Na het gebruik van de slimme schaatsstoel kunt u een oorkonde met de resultaten downloaden. U krijgt namelijk een unieke code mee die aan u is gekoppeld als u gebruik gaat maken van de stoel.

Waar kunt u de slimme schaatsstoel vinden en gebruiken? De stoel is voor het eerst getoond en gebruikt tijdens de opening van de Coolste Baan in Amsterdam in het Olympisch Stadion. Zes weken lang kunnen de kinderen hier gebruik van maken. Er zijn enkele tientallen stoelen beschikbaar. Als het een succes blijkt dan zullen er volgend jaar meer stoelen beschikbaar zijn op de 60 IJSTIJD! Banen in Nederland.

De campagne met Sven Kramer kent de slogan ‘ De winnaars van morgen beginnen vandaag’. Hiermee wil KPN een leuke bijdrage leveren aan de toekomst van het Nederlandse schaatsen. Wilt u meer weten over het reserveren van een slimme stoel of gewoon een rondje schaatsen op de Coolste Baan? Zorg er dan voor dat u online tickets boekt via: CoolsteBaan.nl

Wilt u informatie over de abonnementen van KPN? Ga naar de website van KPN of kijk hier: