KPN of Telfort

Bent u aan het zoeken naar een nieuwe aanbieder voor een alles in 1 pakket (internet tv bellen)? En bent u er nog net niet helemaal uit omdat u nog twijfelt tussen 2 aanbieders: KPN en Telfort? Dan kunnen wij u misschien wel helpen. Want wij hebben voor deze 2 aanbieders de verschillen op een rijtje gezet. Zo kunt u heel snel KPN en Telfort vergelijken. Oftewel KPN vs Telfort. Zoals u waarschijnlijk weet is Telfort onderdeel van KPN. Dus uiteindelijk wordt u klant bij hetzelfde bedrijf als u kiest voor één van deze 2. Maar toch zijn er wat verschillen in de abonnementen.

KPN en Telfort basispakket

Om te beginnen starten we met een vergelijking tussen de goedkoopste alles in 1 abonnementen van Telfort en KPN. Dit betekent een vergelijking tussen KPN alles in 1 Instap en Telfort alles in 1 Instap.

Type pakketKPN InstapTelfort Instap
Standaardprijs p/maand€ 50€ 40
Duur van het contract1 jaar1 jaar
Internetsnelheid (Mb/s)40 down
4 up
20 down
2 up
Type verbindingVia glasvezelDSL
Aantal tv zenders7272
Aantal HD zenders4545
Meer info KPN alles in 1Meer info Telfort alles in 1

Zoals u meteen kunt zien zijn de verschillen klein tussen de goedkoopste instap abonnementen van KPN en Telfort. Het voornaamste verschil is de prijs. KPN is in totaal €10 per maand duurder dan Telfort. Op jaarbasis maakt dit een verschil van €120. Het enige voordeel is dat als u bij KPN klant wordt en er is glasvezel beschikbaar op uw adres, dan krijgt u ook een glasvezel verbinding. Bij Telfort gaat het hier om een DSL verbinding. Als er geen glasvezel op uw adres beschikbaar is dan bent u in dit geval het beste uit bij Telfort, simpelweg omdat zij de goedkoopste zijn van deze 2 abonnementen

KPN en Telfort: meest gekozen

De meest gekozen abonnementen op het gebied van alles in 1 bij Telfort en KPN zijn: Telfort standaard en KPN standaard. Deze 2 vergelijken we hieronder voor u met elkaar.

Type pakketKPN StandaardTelfort Standaard
Standaardprijs p/maand€ 60€ 42,50
Duur van het contract1 jaar1 jaar
Internetsnelheid (Mb/s)80 down
8 up
50 down
5 up
Type verbindingVia glasvezelDSL
Aantal tv zenders7272
Aantal HD zenders4545
Meer info KPN alles in 1Meer info Telfort alles in 1

De meest gekozen pakketten van Telfort en KPN zijn zo populair omdat ze u een lekker vlotte internetverbinding bieden en omdat u ten opzichte van het goedkoopste pakket niet zo heel veel meer hoeft te betalen, maar toch wel aanzienlijk meer krijgt voor dat beetje extra geld.

Voor KPN Standaard hoeft u namelijk €10 per maand meer te betalen, en daarvoor krijgt u een internetverbinding die 2x zo snel is als bij KPN Instap. Bij Telfort is het nog voordeliger. Want voor slechts €2,50 meer per maand krijgt u een internetverbinding die 2,5x zo snel is als bij Telfort Instap.

Maar dan het verschil tussen de 2 aanbieders als het gaat om het meest gekozen / beste alles in 1 pakket van beide. Het eerste wat opvalt is het grote prijsverschil. Alles in 1 van KPN is maar liefst €17,50 per maand duurder. Op jaarbasis is dat al een verschil van €210. En dat is veel geld. Het enige verschil is wederom het verschil in glasvezel en DSL. En bij KPN kunt u rekenen op iets sneller internet als het gaat om downloaden en uploaden. Maar op basis van het grote prijsverschil, als er geen glasvezel bij u mogelijk is, dan is de keuze voor Telfort een vrij logische. Als u grote waarde hecht aan glasvezel, dan is dat wellicht nog wel de moeite waard bij KPN.

KPN en Telfort: meest uitgebreide pakketten

Tot slot vergelijken we voor u nog de meest uitgebreide (en duurste) alles in één pakketten van deze aanbieders: Telfort alles in 1 Extra en KPN alles in 1 Premium

Type pakketKPN PremiumTelfort Extra
Standaardprijs p/maand€ 70€ 47,50
Duur van het contract1 jaar1 jaar
Internetsnelheid (Mb/s)100 down
10 up
100 down
10 up
Type verbindingVia glasvezelDSL
Aantal tv zenders7272
Aantal HD zenders4545
Meer info KPN alles in 1Meer info Telfort alles in 1

Het eerste waar we het weer over moeten hebben is de prijs. Het verschil is hier nog groter dan bij de eerdere vergelijkingen. Telfort is maar liefst €22,50 goedkoper per maand als het gaat om het meest uitgebreide pakket. Op jaarbasis is dat een verschil van maar liefst €270. Dat is wel heel veel geld. Zeker omdat er verder eigenlijk geen verschillen zijn qua aantallen TV-zenders en internetsnelheid. Bij beide aanbieders is deze 100 Mb/s om te downloaden en 10Mb/s om te uploaden. Bij KPN krijgt u wel glasvezel als dit bij u leverbaar is, maar als dat niet het geval is dan bent u bij Telfort beter af in dit geval. U kunt bij KPN wel rekenen op enkele extra’s, zoals het KPN Pluspakket wat standaard onderdeel is van KPN Premium en u krijgt standaard ook Fox Sports Eredivisie tot uw beschikking. Maar alles bij elkaar is het prijsverschil nog wel erg groot. Op basis daarvan zouden we dan ook kiezen voor Telfort alles in 1 in deze vergelijking.

Meer informatie? 
Ga naar de website van KPN of ga naar de website van Telfort. Wilt u eerst de pakketten van Ziggo nog met elkaar vergelijken of die van KPN? Dat kan ook op deze website: