KPN of Vodafone?

Bent u op zoek naar een nieuwe aanbieder voor uw alles in 1 pakket met internet, tv en bellen? Maar heeft u nog wat twijfels tussen KPN en Vodafone? Dan hebben wij voor u de verschillen tussen deze twee inzichtelijk gemaakt. Zo kunt u eenvoudig KPN en Vodafone vergelijken.

KPN en Vodafone basispakket

Om te beginnen vergelijken we de alles in 1 basispakketten van KPN versus Vodafone. In de tabel hieronder vergelijken we het KPN Alles in 1 Instap met het Vodafone Alles in 1 20 Mb pakket.

Type pakketKPN InstapVodafone 20 Mb
Standaardprijs p/maand€ 47,50€ 39,50
Duur van het contract1 jaar1 jaar
Internetsnelheid (Mb/s)20 down
2 up
20 down
2 up
Type verbindingVia glasvezelDSL
Aantal tv zenders7260
Aantal HD zenders2928
Meer info Ziggo alles in 1 Meer info Ziggo alles in 1

Het eerste verschil is de prijs van de instappakketten van KPN en Vodafone. Een verschil van €8 per maand. Op een heel jaar is dit maar liefst €96.  Qua internetsnelheid zijn deze pakketten exact aan elkaar gelijk.  Het mooie bij KPN is wel dat als er bij u glasvezel mogelijk is u dat ook krijgt van KPN. De verbinding is daardoor iets betrouwbaarder. Qua TV en HD-zenders ontlopen deze 2 alles in 1 pakketten elkaar niet heel veel. KPN biedt standaard iets meer TV-zenders aan, namelijk 72 tegenover 60. Qua HD-zenders met HD-kwaliteit scheelt het niet veel. Op basis van de scherpere prijs wint Vodafone deze vergelijking. Vodafone is goedkoper en biedt nagenoeg evenveel HD-zenders aan als KPN.

Het meest gekozen pakket van KPN en Vodafone

Het meest gekozen pakket bij KPN is het alles in 1 Standaard pakket. Bij Vodafone is dit het alles in 1 40 Mb pakket. Ook deze 2 vergelijken we met elkaar.

Type pakketKPN StandaardVodafone 40 Mb
Standaardprijs p/maand€ 62,50€ 42,50
Duur van het contract1 jaar1 jaar
Internetsnelheid (Mb/s)60 down
6 up
40 down
4 up
Type verbindingVia glasvezelDSL
Aantal tv zenders7260
Aantal HD zenders2928
Meer info Ziggo alles in 1 Meer info Ziggo alles in 1

Deze meest gekozen pakketten van KPN en Vodafone worden meestal gekozen omdat je voor niet al te veel extra geld een behoorlijk snellere internetverbinding krijgt. Bij KPN krijgt u bij het Standaard Alles in 1 Pakket namelijk een 3x zo snelle verbinding dan het Instap pakket voor maar €15 meer per maand. En bij Vodafone krijgt u bij het 40 Mb pakket vanzelfsprekend een 2x zo snelle internetverbinding ten opzichte van het goedkoopste pakket met 20 Mb. Hiervoor betaalt u maar €3 meer per maand.

Maar dan nu het verschil tussen deze 2 populaire pakketten. Het pakket 40 Mb pakket van Vodafone is veel goedkoper dan het KPN Standaard pakket. Dit scheelt maar liefst €20 per maand. En daarmee €240 per jaar. Wel heeft Vodafone slechts 1 zender in HD-kwaliteit minder dan KPN Standaard. Namelijk 29 om 28. Ook biedt KPN iets meer standaard TV-zenders aan. Verder wint KPN het op de internetsnelheid, maar dat mag ook wel voor de hogere prijs. Bij KPN Standaard krijgt u een downloadsnelheid van 60 Mb/s via glasvezel. Dit is 20 Mb/s sneller dan het alles in 1 pakket van Vodafone waarmee we hier vergelijken.

Lastig om hier een winnaar aan te wijzen. Als u gaat voor snel en kwalitatief goed internet dan kunt u het beste kiezen voor KPN Standaard. Als u genoegen neemt met iets minder snel internet en een goede prijs, dan kunt u het beste kiezen voor Vodafone.

Het duurste pakket van KPN en Vodafone

Tot slot nog de vergelijking van de duurste pakketten van deze 2 aanbieders: KPN alles in 1 Premium vs. Vodafone 80 Mb.

Type pakketKPN PremiumVodafone 80 Mb
Standaardprijs p/maand€ 85€ 49,50
Duur van het contract1 jaar1 jaar
Internetsnelheid (Mb/s)60 down
6 up
80 down
8 up
Type verbindingVia glasvezelDSL
Aantal tv zenders7260
Aantal HD zenders2928
Meer info Ziggo alles in 1 Meer info Ziggo alles in 1

Het vergelijken van deze duurste pakketten van KPN en Vodafone zit hem vooral in de prijs. Deze ‘grote jongens’ onder de alles in 1 pakketten verschillen namelijk €35,50 per maand, in het voordeel van Vodafone alles in 1 80Mb. Op jaarbasis is dit maar liefst €426 verschil. Daar komt nog eens bij dat Vodafone hiervoor een snellere internetverbinding levert, namelijk 80 Mb/s om te downloaden versus 60 Mb/s bij KPN. Ook de uploadsnelheid is hoger bij Vodafone, namelijk 8 Mb/s versus 6 Mb/s bij KPN. Het enige waar Vodafone het op verliest is de TV-zenders en de HD-zenders. KPN levert er standaard 72 en Vodafone 60. En qua HD-kwaliteit zit er slechts 1 zender verschil in. Hetgeen KPN verder biedt om dit grote prijsverschil te verdedigen is onbeperkt gratis bellen naar vast en mobiel, het HBO pakket, PC veilig en gratis Spotify. Dit zijn zeker benoemswaardige extra’s. Maar in eerste instantie wint het alles in 1 80 Mb pakket van Vodafone deze vergelijking op basis van de veel scherpere prijs en de snellere internetverbinding.

Meer informatie? 
Ga naar de website van KPN of ga naar de website van Vodafone. Wilt u eerst de pakketten van Vodafone nog met elkaar vergelijken of die van KPN? Dat kan ook op deze website: