KPN Play of Netflix?

KPN lanceerde in november 2015 KPN Play. Door velen direct bestempeld als concurrent voor Netflix. Maar wat als u op zoek bent naar een abonnement waarmee u altijd en overal kunt kijken wat u echt wilt zien. Oftewel kiezen voor KPN Play of Netflix? Wij zetten de verschillen voor u op een rijtje.

AanbiederKPN PlayNetflix
Kosten per maand€ 9,99Vanaf €7,99 tot €11,99
Tijdelijke Actien.v.t.n.v.t.
Eerste maand gratis?JaJa
Maandelijks opzegbaarJaJa
Kijken op laptop, tv, telefoon en tabletJaJa
HD kwaliteitJaJa vanaf €9,99 p/mnd
Op hoeveel schermen tegelijk kijken21 voor €7,99 p/mnd
2 voor €9,99 p/mnd
4 voor €11,99 p/mnd
Onbeperkt films en series kijkenJaJa
Live TV kijkenJaNee
Programma Gemist (tot 7 dagen terug)JaNee
App beschikbaariOs en AndroidiOs en Android
Overal in Nederland kijken?JaJa
Overal in het buitenland kijken?JaNee
Meer info Stipte alles in 1 familyMeer info Stipte alles in 1 family itv

KPN Play en Netflix: de verschillen

Kosten en aantal schermen

Zoals u in bovenstaande tabel kunt zien verschillen KPN Play en Netflix wel degelijk op een heel aantal specs. Als eerst is er een verschil in kosten. KPN Play kost standaard €9,99 per maand (sinds december 2016, daarvoor was het €14,99 per maand) en Netflix is verkrijgbaar met 3 verschillende abonnementen en heeft u al vanaf €7,99 per maand. Voor deze €7,99 per maand kunt u op 1 scherm tegelijk kijken naar uw serie of film op Netflix en geniet u niet van de HD-kwaliteit. Wilt u wel HD-kwaliteit? Dan betaalt u bij Netflix €9,99 per maand en kunt u ook op 2 schermen tegelijk inloggen en verschillende series kijken. En voor €11,99 per maand kunt u via 4 schermen tegelijk kijken en kunt u ook van Ultra HD genieten indien dit beschikbaar is. Bij KPN is er slechts 1 abonnement te kiezen. Deze kost €9,99 en hiermee kunt u 5 apparaten aansluiten en kunt u op 2 schermen tegelijk kijken. KPN Play is ondertussen ook in HD-kwaliteit beschikbaar (14 kanalen). Het kijken op meerdere schermen tegelijk is ideaal voor de wat grotere gezinnen.

Films, series en live online tv kijken

Zowel KPN Play als Netflix bieden u de mogelijkheid om onbeperkt on demand, oftewel waar en wanneer u dat wilt, te kijken naar uw favoriete films of series. Als u alleen zoekt naar het kijken van films en series, dan is Netflix de goedkoopste en de beste keuze. Bij Netflix kunt u dit namelijk al doen voor slechts €7,99 per maand. Maar wilt u echter ook live TV kunnen kijken? Dan moet u kiezen voor KPN Play. U kijkt bij KPN Play online naar 25 zenders. Dit zijn: NPO 1, NPO 2, NPO 3, RTL4, RTL5, RTL Z, Net5, SBS6, RTL 7, Veronica, RTL 8, Discovery Channel, National Geographic Channel, MTV, Comedy Central, TLC, Xite, Disney Channel, Nickelodeon, Investigation Discovery, FOX, Spike.

En ook als u een uitzending heeft gemist en deze terug wilt kijken kunt u bij KPN Play gebruiken maken van de optie ‘uitzending gemist’. U kijkt hiermee tot 7 dagen uw gemiste TV programma terug. Netflix biedt deze optie niet. Wilt u dus ook overal kunnen kijken naar de Nederlandse TV zenders? Kies dan voor KPN Play.

Kijken in Nederland en in het buitenland

Zowel met KPN Play als Netflix kunt u in Nederland overal gebruik maken van de dienst en kijken wat u wilt. In het buitenland is er echter wel een verschil. Met een Netflix account kunt u in het buitenland niet kijken naar uw series en films die u in Nederland al was gestart. Het aanbod van Netflix verschilt per land en hierdoor zijn niet alle series en films te zien als u in het buitenland zit. Maar ook kunt u in het buitenland geen Nederlandse ondertiteling zien. Netflix ‘denkt’ dan namelijk dat u de ondertiteling wilt zien van het land waar u bent. Bijvoorbeeld Spaans of Portugees. Dit is dan niet om te zetten naar Nederlands. Dit kan erg vervelend zijn. Bij KPN Play heeft u hier in het buitenland geen last van. Als u een WiFi verbinding heeft kunt u inloggen bij uw KPN Play account en kijken naar uw films en series.
Bent u dus vaak in het buitenland of wilt u op vakantie ook kunnen genieten van uw online tv kijken abonnement? Kies dan voor KPN Play.

Conclusie: KPN Play of Netflix?

Na deze vergelijk van KPN Play vs Netflix is het tijd om een conclusie te trekken. Als u op zoek bent naar alleen het kijken van on demand films en series en wilt u dit eigenlijk alleen in Nederland doen? Dan is Netflix de beste keuze, aangezien Netflix per maand goedkoper is dan KPN Play.

KPN Play is echter wel veel completer. Het kost een paar euro meer per maand, maar dit is zeker de moeite waard. U profiteert bij KPN Play ook van online live TV kijken, Programma/Uitzending Gemist en u krijgt standaard de mogelijkheid om op 5 schermen tegelijk te kijken. Ook als u deze dienst regelmatig op vakantie wilt gaan gebruiken is KPN Play de betere keuze.

Play van KPN