KPN Play voor iedereen

25 juni 2016 – KPN heeft gisteren, 24 juni, haar nieuwe dienst KPN Play gepresenteerd. KPN Play biedt online toegang tot 22 zenders. Deze nieuwe dienst van KPN is straks voor iedereen beschikbaar. Dus ook als u geen tv-abonnement heeft bij KPN of nog helemaal geen klant bent bij KPN is Play voor u beschikbaar.

KPN Play onderscheidt zich wel iets van Netflix en Videoland. Play is namelijk on demand, maar biedt ook live tv. U kunt Play bekijken via een app. Deze komt beschikbaar voor iOs en Android. Als u de programma’s op uw televisie wilt kijken dan is dit ook mogelijk. Dit kan met een Chromecast.

De Play app
In de app zullen de zenders niet meer op de standaard volgorde worden getoond, maar gepersonaliseerd aan de hand van uw interesses. Zo zal u ook suggesties krijgen voorgeschoteld van de app op basis van uw kijkgedrag of opgenomen programma’s. U kunt de programma’s vervolgens in mappen opslaan, zodat u deze later eenvoudig terug kunt kijken.

Welke zenders biedt KPN Play?
Het aanbod bestaat uit onder andere: NPO 1, NPO 2, NPO 3, RTL4, RTL5, RTL7, RTL8, SBS6, Net 5, Veronica, Discovery Channel, National Geographic, MTV, Comedy Central, TLC, Xite, Disney Channel, Nickelodeon en Discovery ID. Dit zijn de eerste 19 zenders. Ook worden er 3 zenders van HBO toegevoegd aan Play. Hiermee komt het totaal op 22.

Als u straks klant bent van KPN Play dan krijgt u ook toegang tot het on-demand aanbod van HBO. Voorheen was dit al via de eigen HBO Go app beschikbaar.

Programma Gemist
Het terug kijken van een gemist tv programma is ook onderdeel van KPN Play. Deze dienst is beschikbaar voor de NPO en SBS zenders.Hiermee kunt u tot 7 dagen terug kijken. Voor de andere zenders is het terugkijken op deze manier niet beschikbaar, maar kunt u wel opnames inplannen. U kunt dan tot 200 uur opnemen. Dit wordt in de cloud opgeslagen. Van de HBO en Disney channel zenders kunnen helaas geen opnames gemaakt worden.

Prijs KPN Play
De prijs van een KPN Play abonnement is nog niet bekend.

Bent u op zoek naar meer informatie?
Ga dan naar de website van KPN. Wilt u de abonnementen van KPN eerst met elkaar vergelijken? Dan kunt u dat ook op deze website doen voor KPN alles in 1 of een KPN internet abonnement.