KPN prijsverhoging 2022

Daar is ie weer; de jaarlijkse prijsverhoging bij KPN. De KPN prijzen gaan per 1 juli en 1 augustus omhoog. Per 1 juli gaat de prijsverhoging voor KPN internet in, per 1 augustus wordt de verhoging voor Vast Bellen ingevoerd. KPN verhoogt gemiddeld met 3,5%. De huidige inflatiecijfers rekent KPN dus niet volledig door aan haar klanten. De KPN TV pakketten veranderen niet qua prijs, omdat er in het TV aanbod ook geen grote veranderingen zijn.

KPN prijsverhoging: overzicht 2022

Wat is de huidige prijs per abonnement of dienst en wat wordt het tarief vanaf 1 juli 2022? Check ons overzicht hieronder:

Prijs tot 1 juli 2022Prijs vanaf 1 juli 2022
Internet 50 MB/s€42,50€44
Internet 100 MB/s€47,50€49
Internet 200 MB/s€50€52
Internet 1000 MB/s€57,50€57,50

De prijsverhogingen gelden natuurlijk ook als u een alles in 1 pakket (internet, tv en bellen) of 2 in 1 pakket (internet en TV) heeft.

Hoeveel stijgen de KPN prijzen?

In de bovenstaande tabel ziet u de huidige prijs en de nieuwe prijs vanaf 1 juli 2022. Er is één abonnement dat geen prijsverhoging kent: het KPN internet 1 GB/s abonnement, het allersnelste KPN internet abonnement dat er is. De andere internet abonnementen kennen wel een verhoging. Het internet 50 MB/s en het internet 100 MB/s pakket worden beide met 1,50 euro per maand verhoogd. Dat betekent op jaarbasis een verhoging van 18 euro. Het internet 200 Mb/s pakket wordt iets meer verhoogd, namelijk met 2 euro per maand. Op jaarbasis is dat een verhoging van 24 euro.

Niet alleen de internetprijzen worden verhoogd, ook vast bellen wordt duurder bij KPN. Per 1 augustus gaan deze verhogingen in. De BelVrij en BelBasis abonnementen worden 1 euro per maand duurder. Een verhoging van 12 euro per jaar. De beltarieven blijven verder wel gelijk.

Waarom stijgen de KPN internet prijzen?

Door het vele thuiswerken en de toegenomen populariteit van streamingdiensten (Netflix, Videoland, Amazon Prima, Viaplay, etc) stijgt ons dataverbruik met zo’n 15 a 20 procent. KPN internet staat voor kwaliteit en wil blijven investeren in het netwerk en de kwaliteit van de geleverde diensten, daarom is het noodzakelijk om de internet prijzen per 1 juli 2022 te verhogen. De verhogingen gelden voor DSL en KPN glasvezel.

Overstappen? Opzeggen?

Heeft u momenteel een KPN abonnement met internet? Dan worden de nieuwe prijzen automatisch aangepast per 1 juli. U ontvangt hierover ook bericht van KPN met uw nieuwe maandbedrag. Door deze prijswijziging heeft u de mogelijkheid om uw abonnement tot en met 30 juni 2022 kosteloos te beëindigen bij KPN. Dit doet u eenvoudig via de KPN klantenservice. Zoekt u een nieuwe provider? Doe dan snel de postcodecheck en start met internet vergelijken van alle providers op uw adres. Er zit vast een mooie welkomst aanbieding bij die u flink wat korting op kan leveren.