KPN rolt landelijk wifi-netwerk uit

kpn-wifi-hotspot4 juli 2014KPN begint vandaag met het uitrollen van een landelijk wifi-netwerk. Hiermee volgen zij UPC en Ziggo die hier al eerder mee startten. KPN doet dit via de routers van de klanten.

Op de routers van de klant wordt een apart gastennetwerk geactiveerd. Dit gastennetwerk kan vervolgens gebruikt worden door voorbijgangers die ook klant zijn bij KPN. Dit geldt zowel voor mobiele als vaste klanten die buitenshuis op pad zijn.

Voor deze wifi-hotspots werkt KPN samen met Fon, een Spaans bedrijf. Fon biedt een soortgelijke dienst al met andere providers aan in verschillende Europese landen. KPN klanten die hun router openstellen als Wifi hotspot kunnen daardoor ook gebruik maken van de Fon-hotspots in het buitenland. In totaal heeft Fon momenteel zo’n 13 miljoen hotspots wereldwijd, waaronder in landen als Frankrijk, België, Portugal en Groot-Brittanië. Eind 2016 verwacht Fon zelfs 35 miljoen hotspots wereldwijd te hebben. Op vakantie kunt u hier als KPN klant dus mooi van profiteren.

KPN startte eerder al met een testfase. Hierdoor zijn er momenteel al 250.000 Fon-hotspots actief in Nederland. Aan het einde van het jaar verwacht KPN dat dit aantal is gegroeid tot 1 miljoen.

Als klant kunt u ervoor kiezen of u uw router hiervoor wilt openstellen. Als u besluit om uw internetverbinding hiervoor niet open te stellen dan krijgt u alleen toegang tot de hotspots in Nederland en niet die in het buitenland.

Als u al klant bent van KPN dan wordt u per brief geïnformeerd over de uitrol van de Fon-hotspots als uw router hiervoor geschikt is. De verwachting is dat dit in september is afgerond.

Alles in 1 pakket
Wilt u ook gebruik kunnen maken van de Wifi hotspots van KPN? Dan kunt u kiezen voor het voordelige alles in 1 pakket van KPN.

Wilt u de pakketten van KPN onderling vergelijken? Dat kan ook op deze website:

Bron: KPN