KPN: sneller internet in Rotterdam

20 december 2017KPN gaat in 2018 klanten in Rotterdam (en in Utrecht) snelle internet aanbieden. Maar ze gaan dit niet doen door te kiezen voor glasvezel. Ze gaan dit doen door het koperdraadnetwerk verder op te waarderen zodat er gebruik gemaakt kan worden van de nieuwe technologische mogelijkheden van VDSL. Om dit te realiseren worden de straatkasten via een glasvezelverbinding aan de wijkcentrale gekoppeld. Het laatst stuk van straatkast tot de aansluiting bij u als klant aan de deur blijft wel een koperdraadverbinding.

Omdat volledig glasvezel te duur is kiest KPN er dus voor om de huidige koperdraad op te waarderen. Na deze verbetering verwacht KPN te kunnen voldoen aan de wensen van sneller internet bij u als klant van KPN. Als het later alsnog nodig is dat KPN ook het laatste deel vervangt door glasvezel dan kan dat natuurlijk altijd nog. KPN gaat hiermee vol de strijd aan met Ziggo, want die willen uiterlijk in 2020 alle klanten Gigabit internet via de kabel aanbieden.

De verbeteringen brengen wel veel werkzaamheden met zich mee. Er komen namelijk nieuwe verbindingen en er worden ook aanpassingen gedaan in de straatkasten en wijkcentrales. Als KPN bij u in de buurt komt zullen ze u informeren als er overlast zal zijn, zodat u daar tijdig rekening mee kan houden.

Wilt u meer informatie? Ga dan naar de website van KPN.

Wilt u meer informatie over de abonnementen van KPN? Dat kan ook hier: