KPN start met Ultra HD

21 juni 2016KPN heeft vandaag laten weten dat ze als eerste aanbieder gaan testen met het aanbieden van Ultra HD, ook wel bekend als 4K. Eerder had KPN dit al aangekondigd, waarna u als klant van KPN zich hiervoor kon aanmelden. In totaal heeft KPN 1.000 klanten geselecteerd die vanaf nu ook kunnen testen met de nieuwe 4K Ultra HD-decoder. KPN biedt onder andere de halve finales en de finale van het EK aan in deze nieuwe extra hoogwaardige beeldkwaliteit. Verder kunt u als u in de test zit van KPN kijken naar het kanaal Funbox in de Ultra-HD kwaliteit. Funbox biedt sport, documentaires en televisieseries aan. Maar ook de Sporza uitzendingen van de Vlaamse omroep VRT zijn in 4K te bekijken.

KPN liet weten in gesprek te zijn met meerdere aanbieders van content (TV-programma’s) over de uitbreiding van het aanbod TV-zenders in Ultra HD-kwaliteit. Tot nu toe zijn er nog geen plannen bekend van NPO, RTL en SBS voor het uitzenden in full HD-kwaliteit.

Ziggo Ultra HD
KPN en Ziggo zijn uiteraard in een felle strijd verwikkeld als het gaat om nieuwe klanten. Zo ook om degene die als eerste de Ultra HD-kwaliteit kan bieden aan klanten. Degene die dit als eerste uit kan rollen, kan hier wel eens van gaan profiteren qua klanten aantrekken. Ziggo heeft aangegeven er ook mee bezig te zijn, maar laat zich nog niet concreet uit over een moment. Dat ze er mee bezig zijn achter de schermen lijkt wel zeker.

Wilt u meer informatie over KPN Ultra HD? Ga dan naar de website van KPN.

Vindt u Ultra HD (4K) interessant en overweegt u nu om alvast klant te worden van KPN om daar op voor te sorteren? Ga dan naar de website van KPN of vergelijk de abonnementen van KPN op deze website: