KPN start uitrol Wifi met Fon Hotspots

24 maart 2014KPN start op 2 april 2014 met een test in Amsterdam IJburg met de KPN Wifi met Fon Hotspots. Deze test begint onder 900 klanten en zal ongeveer een week of 8 duren. KPN test in deze periode hoeveel klanten er gebruik van gaan maken, hoeveel klanten hun modem hiervoor openstellen en of het goed te gebruiken is. Ook zullen de klanten van deze test gevraagd worden wat ze ervan vinden.

Als de test succesvol is verlopen zal KPN het Wifi met Fon Hotspots verder uitrollen over de rest van Nederland. Aan het einde van het jaar verwacht KPN 800.000 tot 1 miljoen modems te hebben geactiveerd.

Wifi van KPN: Fon Hotspots
KPN heeft momenteel al zo’n 2.500 Wifi Hotspots in Nederland. Deze Hotspots zitten voornamelijk op plekken waar veel mensen samenkomen. Denk hierbij aan NS stations, vakantieparken en horeca. Na de uitrol van Fon Hotspots komt er dus een veel grotere dekking. Fon is een wereldwijd Wifi netwerk, waarbij de leden van Fon allemaal een klein beetje van hun eigen Wifi thuis delen en in ruil daarvoor toegang krijgen tot de miljoenen andere Hotspots in de hele wereld.

Hoe werkt het?
KPN activeert van afstand de modems van de klanten waarop men Fon wil uitrollen. De veiligheid van de thuisnetwerken van de klanten van KPN blijft gewaarborgd omdat er een aparte verbinding wordt opengezet. Hierdoor kunnen anderen niet op het thuisnetwerk komen. De Fon gebruiker krijgt dan ook een ander IP adres dan het thuisnetwerk. Als u als klant uw modem openzet voor Fon, kunt u niet worden aangesproken op hetgeen de Fon gebruiker doet op uw verbinding.

Niet alle modems zijn geschikt voor Fon. Hierop wordt de dienst dan ook niet geactiveerd. KPN vervangt jaarlijks enkele honderdduizenden modems. Waardoor in de loop van de tijd alle klanten van KPN gebruik kunnen maken van Wifi via Fon. Als u als klant een ongeschikt modem heeft, dan krijgt u voorlopig wel toegang tot alle KPN Wifi Hotspots met Fon in Nederland.

Alles in 1 pakket KPN
Bent u overtuigd van de voordelen van de KPN Wifi Hotspots met Fon en wilt u hier dit jaar ook gebruik van gaan maken? Dan kunt u kiezen voor een aantrekkelijk alles in 1 pakket of 2 in 1 pakket van UPC. De Wifi Hotspots maken dan straks vanzelf deel uit van uw abonnement.