KPN test: vast en mobiel samen laten werken

30 januari 2017KPN gaat een test starten in de gemeente Nijkerk onder 200 KPN klanten met als doel een hogere internetsnelheid voor thuis creëren. Maar hoe gaat KPN dat doen? Wij zochten een en ander voor u uit.

De 200 KPN klanten krijgen een speciale Experia box. Deze box heeft zowel een vaste (koper)verbinding, maar kan ook gebruik maken van een mobiele verbinding via het 4G netwerk. Hetgeen KPN dan gaat doen is het volgende: ze gaan de koperlijn maximaal belasten en op het moment dat die aan zijn maximum zitten voegen ze daar de verbinding van het 4G netwerk aan toe. Door de vaste en de mobiele verbinding te combineren verwacht KPN een veel snellere internetverbinding te kunnen leveren.

In het testgebied is momenteel DSL beschikbaar, met een snelheid van maximaal 20 MB/s. Het testgebied kan bestempeld worden als een buitengebied. Hogere snelheden zijn daar tot op heden helaas niet mogelijk. Maar KPN heeft de ambitie om in 85% van Nederland minimaal 100 Mb/s te kunnen leveren. Dit hopen ze op deze manier te kunnen realiseren. In de grote steden heeft KPN hierin de laatste jaren een flinke slag gemaakt door daar flink te investeren. Zo zijn er meer wijkcentrales gekomen met glasvezelverbindingen en zijn de afstanden naar de huizen (klanten van KPN) kleiner geworden. Dit zorgt voor een snellere internetverbinding. In de buitengebieden is het voor KPN qua kosten niet te doen om daar een extra wijkkast neer te zetten en daar glasvezel aan te bieden. Daarom zoekt KPN nu naar alternatieven. En dat begint met deze test in de omgeving van Nijkerk. Als de test slaagt, dan zal KPN gaan bekijken hoe ze dit op grotere schaal kunnen inzetten. De test zal starten in april en zal enkele maanden duren. Het is dus nog even geduld hebben.

Wilt u meer informatie? Ga dan naar de website van KPN.

Wilt u meer informatie over de abonnementen van KPN? Dat kan ook hier: