Kritiek op Ziggo over exclusieve content series

5 februari 2019Ziggo heeft kritiek ontvangen van Tim Kuik, de directeur van de stichting BREIN, over de exclusieve TV content die door verschillende TV aanbieders alleen wordt aangeboden aan hun eigen klanten. Ziggo is op dit vlak degene die het meest voorop loopt.

Als eerste begon KPN met het aanbieden van exclusieve series en content aan eigen klanten. Oftewel series en programma’s die alleen voor KPN klanten te zien waren. KPN liet dan ook eigen programma’s en Nederlandse series maken voor hun klanten. Uiteraard was Ziggo degene die snel volgde, want na het stoppen van de betaalde zender HBO in Nederland waren zij degene die exclusief deze uitzendrechten kochten van de Amerikaanse zender HBO. Een verrassing was dit echter niet, want HBO Nederland is een joint venture van HBO en Ziggo. Maar dat is voor Ziggo niet alles, want ze bieden hun klanten ook een Ziggo Sport kanaal aan. Geheel gratis voor Ziggo klanten en betaald voor klanten van andere aanbieders zoals T-Mobile en KPN waar klanten daar al snel 15 euro per maand voor moeten betalen.

De meest bekende titel op de zender HBO is natuurlijk de serie Game of Thronese. Het is in ons land dus alleen mogelijk om naar deze serie te kijken op een legale wijze als er een abonnement van Ziggo is afgesloten. Bent u klant bij een andere aanbieder dan Ziggo? Dan kan u niet op een legale wijze naar HBO kijken. Uiteraard zorgt dat er ook voor dat de serie Game of Thrones hoog staat op de lijst van meest illegaal bekeken series in Nederland. Dit is voor Tim Kuik niet de enige reden om kritiek te uiten op onder andere Ziggo, want ook de maandelijkse forse kosten baren hem zorgen. Wilt u alleen het TV abonnement hebben om zo toegang te krijgen tot Ziggo Movies & Series, zodat u de HBO series kunt kijken? Dan betaalt u daar al gauw meer dan 30 euro per maand voor.

Wilt u meer weten over HBO? Ga dan naar de website van Ziggo.
Wilt u meer weten over de Ziggo pakketten en abonnementen? Dat kan ook hier: