Nieuwe pakketten bij Ziggo

14 april 2015Ziggo heeft weer nieuwe pakketten nu het definitief samen is gegaan met UPC. De pakketten van UPC zijn niet meer te verkrijgen. Dit merk verdwijnt zelfs uit Nederland. Alles is nu ondergebracht onder het merk van Ziggo. En Ziggo heeft dat moment aangegrepen om haar alles in 1 pakketten (internet, bellen, tv) aan te passen. Maar ook de 2 in 1 pakketten (internet en tv) en de TV abonnementen zijn vernieuwd. De nieuwe abonnementen zijn een beetje het beste van ‘both worlds’ van UPC en Ziggo. Wel heeft Ziggo ook gelijk een prijsverhoging doorgevoerd. Hieronder vindt u een overzicht van de wijzigingen.

Alles in 1 (Internet, TV, bellen)

Als eerst hebben de pakketten van Ziggo (en UPC) een nieuwe naam gekregen.

Oude naam bij UPCOude naam bij ZiggoNieuwe naam bij Ziggo
Alles-in-1 BasisAlles-in-1 Basis Plug & Play Smart
Alles-in-1 PowerAlles-in-1 Plus Plug & Play Complete
Alles-in-1 Extra PowerAlles-in-1 Extra Plug & Play Max

Daarnaast heeft Ziggo een prijsverhoging doorgevoerd voor de alles in 1 pakketten.

PakketOude prijsNieuwe prijs (per 13 april 2015)
Alles-in-1 Basis / Smart€ 45,95€ 45,95
Alles-in-1 Plus /  Complete€ 55,95€ 59,95
Alles-in-1 Extra / Max€ 65,95€ 73,95

De prijsverhoging is best fors voor de 2 uitgebreidere pakketten Complete en Max. Het nieuwe alles in 1 Complete pakket kost maar liefst €4 meer dan zijn voorganger. Ten opzichte van zijn voorganger biedt dit pakket hiervoor in ruil 11 extra HD zenders. Het Max pakket gaat maar liefst €8 meer kosten dan zijn voorganger. En biedt hiervoor 55 extra TV-zenders en 22 extra HD-zenders. Maar dat is niet het enige. Door het samengaan van UPC en Ziggo kunnen alle klanten van Ziggo profiteren van meer WifiSpots (2 miljoen in totaal) en is ook MyPrime en de Horizon mediabox beschikbaar. Het Smart pakket krijgt wel 11 extra HD zenders en een hogere downloadsnelheid van 40 Mb/s in plaats van 30 Mb/s, maar is niet in prijs verhoogd. De Horizon mediabox en MyPrime zijn voor dit pakket echter niet standaard inbegrepen.

2 in 1 (Internet en TV)

Ook de 2 in 1 pakketten van Ziggo hebben een nieuwe naam gekregen.

Oude naam bij UPCOude naam bij ZiggoNieuwe naam bij Ziggo
2-in-1 BasisZ1 Plug & Play Smart
2-in-1 PowerZ2 Plug & Play Complete
2-in-1 Extra PowerZ3 Plug & Play Max

Daarnaast heeft Ziggo ook een prijsverhoging doorgevoerd voor de internet en tv pakketten.

PakketOude prijsNieuwe prijs (per 13 april 2015)
2-in-1 Basis / Smart€ 42,50€ 44,50
2-in-1 Plus /  Complete€ 52,50€ 58,50
2-in-1 Extra / Max€ 62,50€ 72,50

Ook bij de 2 in 1 pakketten met internet en televisie zijn de prijsverhogingen best fors. Het instappakket 2 in 1 Smart gaat met €2 omhoog. Maar het Smart pakket is ook iets uitgebreider en beter geworden dan het 2-in-1 pakket was. Zo is de internetsnelheid verhoogd van 30 Mb/s down en 3 Mb/s up naar 40 Mb/s downloadsnelheid en 4 Mb/s uploadsnelheid. Een prettige verhoging! En daarbij biedt het pakket nu 11 HD-zenders meer in het standaardpakket. De Horizon Mediabox en MyPrime zijn ook hier niet standaard inbegrepen. Het middelste pakket ‘Plug and Play Complete‘ is €6 duurder geworden dan zijn voorganger. Hiervoor krijgt u 11 HD-zenders meer en kunt u gebruik maken van de Horizon Mediabox en MyPrime. Ook biedt dit pakket ReplayTV, waarmee u uw favoriete programma op elk moment opnieuw kunt laten starten. Dit is ook standaard in het Max pakket. Het Max pakket kent de hoogste prijsverhoging bij Ziggo, namelijk €10 duurder ten opzichte van zijn voorganger. Dit pakket biedt naast de voordelen die ook zijn toegevoegd aan het Complete pakket 55 extra TV-zenders en 22 zenders in HD-kwaliteit.

Internet pakket

De internetpakketten van UPC zijn momenteel helemaal verdwenen en niet beschikbaar onder het merk Ziggo. Bij Ziggo kunt u alleen een internetabonnement afsluiten in combinatie met TV of TV/bellen.

TV abonnement

De TV abonnementen hebben ook een naamswijziging gekregen. Daarnaast zijn er nu meer abonnementen mogelijk onder het merk Ziggo. Voorheen was er slechts 1 pakket, nu is er keuze uit 3.

Oude naam bij UPCOude naam bij ZiggoNieuwe naam bij Ziggo
Digitale Kabel TV & RadioZiggo TV standaard Kabel TV
Digitale TV Startern.v.t. Play Basis
Digitale TV Royaal HDn.v.t. Play Complete

Daarnaast heeft Ziggo een prijsverhoging doorgevoerd voor de TV pakketten.

PakketOude prijsNieuwe prijs (per 13 april 2015)
Ziggo TV standaard / Kabel TV€ 18,25€ 18,70
Play Basisn.v.t.€ 24,95
Play Completen.v.t.€ 34,95

Het pakket dat al bestond als TV abonnement bij Ziggo is slechts met € 0,45 verhoogd per maand. Hiervoor krijgt u wel minder dan voorheen. Bij Ziggo TV Standaard kreeg u nog 80 zenders, waarvan 20 in HD. In het nieuwe Kabel TV abonnement krijgt u nog slechts 30 zenders en 3 in HD.  Ook kreeg u eerst 60 radiozenders, nu zijn dat er nog 40. Een flinke achteruitgang dus voor hetzelfde geld per maand. De nieuwe TV pakketten bieden u de mogelijkheid om deze achteruitgang een beetje op te vangen, maar wel tegen een hogere maandelijkse abonnementsprijs. Bij Play Basis en Play Complete krijgt u 60 zenders en 27 in HD. Bij Play Basis krijgt u een gewone mediabox en TV gemist. Bij Play Complete krijgt u Replay TV en MyPrime.

Wilt u meer weten? Ga dan naar de website van Ziggo.

Wilt u de pakketten van Ziggo verder onderling vergelijken? Dat kan ook op deze website: