Online TV kijken in het buitenland

18 februari 2018 – Gaat u regelmatig op vakantie naar het buitenland? En wilt u op vakantie gewoon lekker online TV kijken naar de Nederlandse zenders? Dan hebben we goed nieuws voor u. Want vanaf eind maart gaan enkele aanbieders hun klanten al aanbieden dat ze via online TV apps in heel Europa naar de Nederlandse TV zenders kunnen kijken.

Hoe komt dit? Door de afschaffing van geoblocking per 1 mei 2018 is het voor alle aanbieders in Europa verplicht om online TV en videodiensten beschikbaar te maken in heel Europa. Hierdoor wordt het dus mogelijk om buiten Nederland via multiscreen apps lekker naar Nederlandse TV te kijken zonder dat u daar een technische omweg voor moet zoeken. Dat is wel zo makkelijk. Ziggo en KPN hebben aangegeven dat ze dit al eerder beschikbaar willen maken voor hun klanten. Dit betekent dat de Ziggo GO app en de KPN Interactieve TV app al eerder verlost zullen worden van geoblocking.

Ook andere providers zijn ermee bezig om het eerder beschikbaar te maken. Waaronder Delta en Youfone streven ernaar om het vanaf 21 maart beschikbaar te maken voor hun klanten.

Goed nieuws dus voor de vakantieliefhebber of de zakelijke reiziger die veel in het buitenland is in binnen Europa.

Wilt u meer weten? Ga dan naar de website van Ziggo of de website van KPN.
Wilt u meer weten over de abonnementen van deze aanbieders? Dat kan ook hier: